Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Kainuun työ- ja elinkeinotoimiston palveluverkko muuttuu (Kainuun ELY-keskus)

Kainuun ELY-keskus on päättänyt sulkea Kainuun työ- ja elinkeinotoimiston (TE-toimiston) Puolangan, Sotkamon ja Vaalan toimipaikat 19.6.2015 alkaen. Kajaanin, Kuhmon ja Suomussalmen toimipaikkojen toiminta jatkuu ennallaan.

Kainuun ELY-keskus on kuullut ennen päätöstään palveluverkosta Puolangan, Sotkamon ja Vaalan kuntia sekä Kainuun liittoa. Kunnat ja maakunnan liitto korostivat lausunnoissaan käyntiasioinnin merkitystä, ja ELY-keskus huomioi toiveen päätöksessään.

Työ- ja elinkeinopalveluja tarjotaan Kainuussa jatkossakin verkossa, puhelimitse ja kasvokkain. Puolangalla, Sotkamossa ja Vaalassa voi toimipaikkojen sulkemisen jälkeenkin saada TE-palveluja ajanvarauksella. Tämä menettely tarkentuu ensi kevääseen mennessä.

Moniammatillista palvelua tarvitsevia työnhakija-asiakkaita palvellaan työvoiman palvelukeskuksessa TE-toimiston, kuntien ja kansaneläkelaitoksen yhteistyönä. Tämän palvelun arvioidaan laajenevan, kun laki työvoiman palvelukeskuksista tulee voimaan 1.1.2015.

Palveluverkkoa muutetaan, koska asioiminen työ- ja elinkeinotoimistossa on uudistunut. Lisäksi tämä järjestely auttaa TE-toimistoa kohdentamaan asiantuntijatyövoimaa paremmin koko Kainuuseen. Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan syyskuussa 2014 Kainuun TE-toimiston työnhakijoista jo 45 % oli käyttänyt TE-toimiston verkkopalveluja. Vastaava osuus työnantaja-asiakkaista oli 61 %.

Lisätietoja: Kainuun ELY-keskus,
johtaja Jaana Korhonen, jaana.korhonen@ely-keskus.fi, 029 502 3560


Alueellista tietoa