Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Innostu oppimaan. Pohjois-Savon vuoden aikuisopiskelija ja aikuisohjaaja palkittiin (Pohjois-Savon ELY-keskus)

Pohjois-Savon vuoden aikuisopiskelija ja aikuisohjaaja palkittiin Pohjois-Savon ohjauksen ennakointipäivässä 25.9.2014. Tapahtuma oli osa valtakunnallista elinikäisen oppimisen kampanjaa, jota vietetään otsikolla Innostu oppimaan.  Kampanjan pääteemoina ovat elinikäinen oppiminen, ohjaus sekä työn ja koulutuksen liitto. ELY-keskus keräsi ehdotuksia palkittavista henkilöistä alueen oppilaitoksilta ja ohjauksen asiantuntijoilta. Valinnat tehtiin Pohjois-Savossa toista kertaa.

-Pohjois-Savon ELY-keskuksen jakamilla tunnustuksilla halutaan innostaa elinikäiseen oppimiseen ja ohjaukseen, toteaa aikuiskoulutuspäällikkö Jan Blomberg. -Oppimisen merkitys korostuu koko ajan, erityisesti kun työelämä on murroksessa. Työuria ja ammatteja voi yksilön elämän aikana olla useita, työurat pidentyvät ja ammattitaito vaatii jatkuvaa ylläpitoa. Haluamme myös huomioida kuinka tärkeää työtä aikuisohjaajat tekevät tukiessaan yksilöitä ja opiskelijoita eri tilanteissa ja elämänvaiheissa,  Blomberg jatkaa.

Vuoden aikuisopiskelijaksi valittiin Susanne Ruuskanen. Susanne on opiskellut päämäärätietoisesti ja vastuullisesti sekä menestynyt hyvin sairaanhoitaja-opinnoissaan Savonia-ammattikorkeakoulussa. Hän on onnistuneesti yhteen sovittanut perheen, opiskelun ja työelämän. Hän tekee yhteistyötä opettajien, opiskelutovereiden ja harjoittelupaikkojen työntekijöiden kanssa positiivisella ja rakentavalla otteella.

Vuoden aikuisohjaaksi valittiin Leila Saramäki. Leila työskentelee Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducatessa (Itä-Suomen yliopisto).  Hän on avarakatseinen ja innovatiivinen ohjaaja. Ihmisten kuunteleminen ja huomioiminen sekä aktiivisuuteen innostaminen ovat Leilan vahvuuksia.". Leila itse kertoo, että "palkitsevinta työssä ovat motivoituneet ja innokkaat opiskelijat. Parasta työssä on opiskelijoiden haaveiden toteuttaminen."

Tilaisuudessa jaettiin myös tunnustus vuoden maahanmuuttajaopiskelijalle. Tunnuksen tarkoituksena on motivoida aktiiviseen kotoutumiseen ja innostaa suomen kielen opiskeluun. Vuoden maahanmuuttajaopiskelijan tunnustuksen sai Maniwara Sisan. Hän opiskelee Savon ammatti- ja aikuisopistossa ja hän on edennyt suomen kielen opiskeluissaan päämäärätietoisesti. Hän on täsmällinen, uuttera ja motivoitunut opiskelija. Hän on aina valmis auttamaan niitä opiskelijatovereita, jotka tarvitsevat apua. Perusteluissa todettiin erityisesti, että Maniwara on aikuisopiskelija, josta jokainen opettaja voi iloita ja olla ylpeä.

Elämäntyöstä ohjauksen parissa jaettava tunnustuspalkinto ojennettiin Anja Leppäselle (Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto). Anja on tehnyt koko työuransa ohjaustyössä. Anja tunnetaan kärsivällisenä ja kuuntelevana ohjaajana, joka osaa tarkastella asioita aina samanaikaisesti sekä yksilön että yhteiskunnan näkökulmasta. Hän on työssään myös ohjannut uusia alalle tulevia ja jakanut erityisosaamistaan kollegoilleen. Anja on antanut valtavan panoksen Pohjois-Savon ohjaustyölle.

Kuvassa (vas,) Jan Blomberg, Maniwara Sisan, Susanne Ruuskanen, Leila Saramäki, Anja Leppänen, Kimmo Tiainen.

Lisätietoja:
ylitarkastaja Kimmo Tiainen, Pohjois-Savon ELY-keskus, kimmo.tiainen(at)ely-keskus.fi puh. 0295 026 629

aikuiskoulutuspäällikkö Jan Blomberg, Pohjois-Savon ELY-keskus, jan.blomberg(at)ely-keskus.fi, puh. 0295 026 552


Alueellista tietoa