Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Heinäkuun alun sinilevätilanne rauhallinen (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)

Heinäkuun alussa sinilevien määrä Kaakkois-Suomen alueella on pysynyt rauhallisena sateisen ja tuulisen sään seurauksena. Kaakkois-Suomen valtakunnallisen leväseurannan sisävesien vakiohavaintopaikoilla sinilevää on havaittu vähän Imatran Immalanjärven uimarannalta sekä Saimaan Huhtiniemeltä. Merialueella sinilevää ei ole havaittu.

Yleisöhavaintoja sinilevästä on sisävesiltä Saimaalta Tuosan kaakkoisosista pieniä määriä sekä Merenlahden rantavedessä. Runsaasti sinilevää on havaittu Jaalan Myntjärvellä.

Kesäkuun loppupuolella järvivedet pysyivät poikkeuksellisen kylminä. Kaakkois-Suomen alueen järvien pintalämpötila on noin 14-16 ˚C, Suomenlahdella 13-15 ˚C välillä. Ilmatieteen laitos on ennustanut lämpötilan kuitenkin kohoavan viikonloppuna, mikä voi paikoitellen nostaa pintavesien lämpötilaa. Pintalämpötilan arviot perustuvat Ilmatieteen laitoksen ennusteeseen ja Suomen ympäristökeskuksen satelliittitulkintoihin.

Kaakkois-Suomen alueelta tehdyt levähavainnot voi ilmoittaa Kaakkois-Suomen levälinjalle, puh. 040 767 5388 tai sähköpostitse osoitteeseen levaseuranta.kaakkois-suomi(at)ely-keskus.fi. Levänäytteiden lähettämisestä tulisi sopia erikseen.

Lisätietoja:

Hydrobiologi Jouni Törrönen 
s-posti:jouni.torronen(at)ely-keskus.fi  
puh. 0295 029 296

Harjoittelija Ida Määttä
s-posti: ida.maatta(at)ely-keskus.fi
puh. 040 767 5388


Alueellista tietoa