- Ajankohtaista
- Kuulutukset ja ilmoitukset
- Yleistiedoksiannot maantielle jätettyjen ajoneuvojen siirtämiseksi
- Valtion liikenneväylien suunnittelu - kuulutukset
- Ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen valtakunnalliset ja useampaa aluetta koskevat kuulutukset, yleistiedoksiannot ja päätökset
- Meille töihin
- RSS-palvelu
- Tapahtumat ja koulutukset
- Tarjouspyynnöt ja haut
- Tiedotteet
- Tiedotteet 2021
- Tiedotteet 2020
- Tiedotteet 2019
- Tiedotteet 2018
- Tiedotteet 2017
- Tiedotteet 2016
- Tiedotteet 2015
- Tiedotteet 2014
- Tiedotteet 2013
- Tiedotearkisto
- Tilaa tiedotteita
- Uutiset
- Uutiset 2025
- Uutiset 2024
- Uutiset 2023
- Uutiset 2018
- Uutiset 2022
- Uutiset 2021
- Uutiset 2020
- Uutiset 2019
- Uutiset 2017
- Uutiset 2016
- Uutiset 2015
- Uutiset 2014
- Uutiset 2013
- Uutiskirjeet
- Viestintä
Tiedotearkisto
Tiedotearkistossa on vanhasta ely-keskus.fi-järjestelmästä siirretyt kaikkien virastojen tiedotteet (1.1.2010-16.4.2013). Näissä arkistotiedotteissa aluevalinta ja tiedotteissa olevat liitetiedostolinkit eivät toimi.
"Tekesin myöntämän rahoituksen tavoitteena on saada syntymään innovaatioihin perustuvaa uutta liiketoimintaa. Näin voimme parhaiten tukea suomalaisten yritysten kilpailukykyä maailman markkinoilla ja yritysten menestymisen myötä suomalaisten ja koko suomalaisen yhteiskunnan hyvinvointia", Tekesin pääjohtaja Pekka Soini sanoo.
Kasvuyritykset ovat Tekesin tärkein kohderyhmä ja start-upit oma erityisryhmänsä kasvuyritysten joukossa. Tekesillä on tarjota markkinarahan puutteesta kärsiville alkuvaiheen start-upeille liiketoiminnan kehittämisen rahoitusta.
"Hyviä esimerkkejä varsinais¬suomalaisista start-upeista ovat biomateriaaleja kehittävä Skulle Implants Oy, lautapelejä kosketusnäyttölaitteisiin kehittävä Tribeflame Oy ja lääketieteelliseen tiedonkeruuseen erikoistunut StellarQ Oy", Soini listaa esimerkkejä.
Kaiken kaikkiaan 2013 voimaan astuva biopankkilaki avaa uusia liiketoiminnan mahdollisuuksia esimerkiksi näytteiden hallintaan liittyvien suurten tietomäärien käsittelyyn perustuvalle toiminnalle.
Tekes valmistelee parhaillaan bio- ja IT-alat yhdistävää ohjelmaa, joka keskittyy biologisen tiedon hallintaan ja hyödyntämiseen liiketoiminnassa. Biologisen tiedon hallinnalla on paljon liiketoiminnan mahdollisuuksia esimerkiksi terveydenhuollossa, elintarviketeollisuudessa ja ympäristömittauksissa.
"Kasvuyritysten rinnalla myös suurten yritysten rooli innovaatiotoiminnassa on tärkeä. Tekesin rahoituksella suurten yritysten projekteihin luodaan osaamista ja verkostoja, joiden vuoksi suurten yritysten kannattaa pitää tutkimustoimintansa Suomessa", Pekka Soini muistuttaa.
"Kokonaan uudenlainen toimintamalli on Technopoliksen, Tekesin ja Nokian käynnistämä Innovation Mill, jossa joukko suuria yrityksiä luovuttaa ideoitaan ja innovaatioitaan muiden yritysten jalostettaviksi tai uusien yritysten perustamiseksi", Soini kertoo.
Tähän mennessä Tekes on rahoittanut Innovation Millissä 50 yritystä. Yrityksiin on syntynyt 300 uutta työpaikkaa ja yritykset ovat keränneet 15 miljoonaa euroa riskipääomaa. Esimerkiksi Turussa toimivat Lingsoft Oy ja Uniqoteq Oy ovat hyödyntäneet Innovation Millin ideoita liiketoimintansa kehittämisessä.
Pekka Soini siirtyi Tekesiin 1.9.2012 Nokia Siemens Networksin Suomen maajohtajan ja globaalin kehitysjohtajan tehtävistä. Hänellä on yli 20 vuoden monipuolinen kokemus globaalisti toimivan yrityksen kansainvälistymisestä ja erilaisista johtotehtävistä.
- Julkaisupäivä
- 16.4.2013
- Luokitukset