- Ajankohtaista
- Kuulutukset ja ilmoitukset
- Yleistiedoksiannot maantielle jätettyjen ajoneuvojen siirtämiseksi
- Valtion liikenneväylien suunnittelu - kuulutukset
- Ympäristö ja luonnonvarat -vastuualueen valtakunnalliset ja useampaa aluetta koskevat kuulutukset, yleistiedoksiannot ja päätökset
- Meille töihin
- RSS-palvelu
- Tapahtumat ja koulutukset
- Tarjouspyynnöt ja haut
- Tiedotteet
- Tiedotteet 2021
- Tiedotteet 2020
- Tiedotteet 2019
- Tiedotteet 2018
- Tiedotteet 2017
- Tiedotteet 2016
- Tiedotteet 2015
- Tiedotteet 2014
- Tiedotteet 2013
- Tiedotearkisto
- Tilaa tiedotteita
- Uutiset
- Uutiset 2025
- Uutiset 2024
- Uutiset 2023
- Uutiset 2018
- Uutiset 2022
- Uutiset 2021
- Uutiset 2020
- Uutiset 2019
- Uutiset 2017
- Uutiset 2016
- Uutiset 2015
- Uutiset 2014
- Uutiset 2013
- Uutiskirjeet
- Viestintä
Tiedotearkisto
Tiedotearkistossa on vanhasta ely-keskus.fi-järjestelmästä siirretyt kaikkien virastojen tiedotteet (1.1.2010-16.4.2013). Näissä arkistotiedotteissa aluevalinta ja tiedotteissa olevat liitetiedostolinkit eivät toimi.
Keksintösäätiöllä on 40 vuoden kokemus keksintöjen kehittämisen tukijana. Vaikka Keksintösäätiö on kasvattanut vuosien varrella keksijää auttavien palvelujen valikoimaa, toiminnan ydinajatus on edelleen sama: osaamista oivalluksen tueksi.
Keksintösäätiö on historiansa aikana arvioinut yli 20 000 keksintöä ja rahoittanut niistä noin 3400:aa. Tänä päivänä Keksintösäätiö etsii ennen kaikkea keksintöjä, joilla on mahdollisuus kasvaa ja parhaimmassa tapauksessa kansainvälistyä menestyväksi liiketoiminnaksi. Yksi esimerkki tukea saaneista yrityksistä on Voyantic Oy, joka kehitti ja tuotteisti RFID (radiotaajuinen etätunnistaminen) -tunnisteiden suorituskykyä mittaavan laitteiston. RFID:tä hyödynnetään esimerkiksi omaisuuden seurannassa ja toimitusketjuissa.
– Meillä on tällä haavaa asiakkaita 18 maassa, ja toimintamme on kannattavaa. Viennin osuus liikevaihdostamme on 95 prosenttia. Saimme kehittämistyöhön arvokasta tukea Keksintösäätiöltä. Erityisellä lämmöllä muistan säätiön huomattavaa panosta ensimmäisen tuotantosarjan eli kuuden testerin rahoittamisessa. Summan olemme maksaneet Keksintösäätiölle takaisin, ja tänä päivänä työllistämme Suomessa jo 11 henkilöä, kertoo myyntijohtaja Juho Partanen Voyanticilta.
Nykyisin keksijän tietä helpottaa vuonna 2009 käynnistynyt valtakunnallinen Tuoteväylä-palvelu. Tuoteväylä tarjoaa yksityishenkilöiden ja alkavien yrittäjien keksinnöille perusteellisen arvioinnin ja mahdollisuuden jatkokehittämiseen. Ehdotuksia tulee vuositasolla noin 4 000, joista noin 1000 valikoituu Tuoteväylä-tiimien arviointiin. Näistä parisataa etenee säätiön tuella kehitettäviksi. Vuonna 2010 Suomeen saatiin säätiön avulla synnytettyä 70 uutta yritysaihiota, joista usealla on kansainväliset menestymismahdollisuudet.
Keksintösäätiö tarjoaa keksijän tueksi laajan osaajien verkoston. Eri alojen asiantuntijat arvioivat ehdotuksia Tuoteväylä-tiimeissä. Seuraavassa vaiheessa keksijä voi saada tiimiinsä liiketoimintaosaajan, jonka kokemus, verkostot ja asiantuntemus ovat suureksi avuksi. Nykyisin Keksintösäätiö arvioi ja auttaa kehittämään teknisten keksintöjen lisäksi myös palveluideoita liiketoiminnaksi.
Keksijät ovat kokeneet uudet palvelut tarpeellisiksi. Nyt oivalletaan, kuinka tärkeää keksinnön kaupallistamiselle on osaava tiimi ja hanketta täydentävä lisäosaaminen.
– Kaupallistamismahdollisuudet ja oletettavissa oleva kysyntä ovat lähtökohta kaikille keksinnöille, joita Keksintösäätiö rahoittaa. Siksi keksinnön potentiaalinen käyttäjä on otettava huomioon alusta alkaen. Raha ja liiketoimintaosaaminen ovat keksinnön eteenpäin viemisen ja onnistumisen edellytyksiä, painottaa Keksintösäätiön toiminnanjohtaja Juha Jutila.
Lisätietoja:
toiminnanjohtaja Juha Jutila
[email protected]
puh. 0400 108 607
www.keksintosaatio.fi
- Julkaisupäivä
- 26.10.2011
- Luokitukset