Navigointivalikko

Liikenne-luvat-opasteet-muita opastusmerkkejä-ingressi

Muita opastusmerkkejä 

Paikalliskohteen viitta

Valkopohjainen paikalliskohteen viitta, musta teksti KESKUSTA.

Paikalliskohteet ovat yleensä taajaman sisäisiä kohteita kuten keskustoja, kaupunginosia, aluekeskuksia ja erityiskohteita, esimerkiksi terminaalit sekä tärkeät runsaasti liikennettä synnyttävät teollisuuslaitokset. Valkopohjaiselle paikalliskohteen viitalle ei voi hakea lupaa, vaan kohteen viitoittamisesta voi tehdä ehdotuksen paikalliselle ELY-keskukselle. ELY-keskus harkitsee viitoituksen tarpeen ja sen perusteella joko hyväksyy tai hylkää ehdotuksen.

Erityiskohteen viitoittamisen perusteita ovat kohteen synnyttämä liikennemäärä, sen osuus kohteen suuntaan johtavan tien liikennemäärästä ja liikenteen luonne. Viitoitustarve kasvaa, kun kohteen liikenne on valtakunnallista tai seudullista, kohteeseen on runsaasti muuta säännöllistä liikennettä kuin työmatkaliikenne, kohteeseen on runsaasti raskasta liikennettä, lähietäisyydellä on toinen merkittävä saman toimialan kohde (erottelutarve) tai paikannimiviitoitus johtaa harhaan. Erityiskohde voidaan yleensä viitoittaa vain lähimmältä maantieltä alkaen.

Yksityisen tien viitta

mustapohjainen opasteviitta, valkoinen teksti HAARAJOKI 6.

Yksityinen tie voidaan viitoittaa mustapohjaisella tienviitalla, jolle lupaa haetaan samalla lomakkeella kuin mustapohjaiselle osoiteviitalle. Mainitse lomakeessa, että kyseessä on yksityisen tien viitta.

Käsittelymaksut

  • Myönteinen päätös yksityisen tien viitasta 180 €
  • Kielteisen päätöksen käsittelymaksu 50

Hakeminen

Hakeminen onnistuu parhaiten sähköisellä lomakkeella:

Tarvittaessa voi tulostaa paperilomakkeet ja toimittaa ne postitse. Palautusosoite Pirkanmaan ELY-keskus, Luvat, PL 297, 33101 TAMPERE tai kirjaamo.pirkanmaa(a)ely-keskus.fi


Alueellista tietoa


ota yhteyttä

Liikenteen asiakaspalvelu

  • Palauteväylä (etsi tietoa, jätä palaute tai kehitysehdotus, kysy neuvoa)
  • 0295 020 600 ma-pe klo 9-16  (pvm/mpm)
  • Chat-palvelu avoinna arkisin klo 12-16

​​​​​​​Tienkäyttäjän linja 0200 2100 - Ilmoitukset liikennettä vaarantavista ongelmista tiestöllä (24 h/vrk, pvm/mpm).