Kotoutumisen edistäminen

ELY-keskuksessa vastaamme kotoutumisen edistämisen alueellisesta koordinaatiosta, kehittämisestä ja yhteensovittamisesta. Tehtäviimme kuuluu myös kotoutumisen alueellinen seuranta. 
 
Tarjoamme kunnille ja TE-toimistoille ohjausta, neuvontaa ja tukea kotoutumiseen liittyvissä kysymyksissä. Vastaamme myös työvoimakoulutuksena toteutettavan kotoutumiskoulutuksen suunnittelusta, hankinnasta ja valvonnasta.

Teemme laaja-alaista yhteistyötä kotoutumisen kentän toimijoiden kanssa ja koordinoimme kotoutumisen kumppanuusohjelmien toimintaa alueilla. Kumppanuusohjelmat ovat avoimia verkostoja, jotka kokoavat yhteen yhteisöjä, järjestöjä, kuntia, yrityksiä ja viranomaisia. Yhdessä edistämme verkoston toimijoiden tarpeista nousevia, kotoutumiseen liittyviä teemoja.    

Kumppanina kotoutumisessa -hanke (ESR+)

Kumppanina kotoutumisessa on valtakunnallinen hanke, joka koordinoi Euroopan sosiaalirahaston uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -ohjelman Maahanmuuttaneiden toimiva arki -kokonaisuutta. Teema koostuu neljästä sisältöalueesta, joissa kussakin järjestetään valtakunnallinen hankehaku.

Lue lisää:

Kumppanina kotoutumisessa -hanke (ESR+)


Alueellista tietoa


Päivitetty: 16.01.2024