Navigointivalikko
Uutiset 2015

Uutiset 2015

Uutiset

Joululiikenteessä ei ole odotettavissa ruuhkia (Lapin ELY-keskus)

Tänä vuonna joulun menoliikenne jakaantuu useammalle päivälle, eikä Lapin teillä odoteta olevan ruuhkia. Menoliikenteen jakaantuminen useammalle päivälle parantaa liikenteen sujuvuutta. Paluuliikenne ajoittuu pääosin viikonloppuun. Sunnuntaina 27.12. voidaan päätiestöllä odottaa jonkinasteista jonoutumista.

Joulunpyhinä aatosta tapaninpäivään liikenne on rauhallisempaa. Ainoastaan aattoillan liikenne hautausmaille klo 12.00 - 16.00 voi ruuhkauttaa liikennettä näillä teillä. Tunturikeskuksissa paikallinen liikenne voi olla runsasta.

Matkailijoiden tulee varautua talvisiin keleihin Lapin maanteillä. Keski- ja Pohjois-Lapissa tiet ovat jää- ja lumipolanteisia. Etelä-Lapin pääteillä ajourat ovat pääosin paljaat. Nopeat säänvaihtelut aiheuttavat liukkautta. Näkyvyys on pimeän vuoksi heikko. Tiellä liikkujien tulee varata matkaan riittävästi aikaa ja muistaa, että talvella ei ole kesäkeli.

Liikenneviraston internet-sivuilta http://liikennetilanne.liikennevirasto.fi/ löytyvät ajantasaiset keli- ja liikennetiedot sekä kamerakuvat eri puolilta Suomea.

Teiden kunnosta ja liikenteen ongelmista voi ilmoittaa Tienkäyttäjän linjalle 0200 2100 paikallis- tai matkapuhelun hinnalla ympäri vuorokauden.


Alueellista tietoa