Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Yrittäjien avuksi teköälyä hyödyntävä Chatbot Elykäs (Etelä-Savo)

Etelä-Savon ELY-keskus ottaa koekäyttöön teköälyä monipuolisesti hyödyntävän Chatbotin, joka on nimetty Elykkääksi. Elykäs on helppokäyttöinen, nopea ja älykäs sovellus, joka opastaa yritysasiakkaat oikean palvelun tai kontaktin pariin.

Chatbot Elykkään palvelut

Elykäs osaa kertoa ELY-keskuksen ja TE-toimiston yrityksille suuntaamista palveluista, kuten yrityksen perustaminen, rekrytointi, koulutus, rahoitus ja kansainvälistyminen. Elykäs kertoo yrityspalveluista kysyjän palvelutarpeen mukaan ja pystyy kertomaan palvelun sisällöstä ja hakumenettelyistä.

Elykäs ottaa myös vastaan yhteydenottopyynnön, johon asiantuntija vastaa tai kertoo yhteyshenkilöt, jos yritys haluaa ottaa itse yhteyttä. Asiakaspalvelun lisäksi Elykkään avulla on tarkoitus aktivoida uusia yrityksiä kehittämään tuotteitaan ja palveluitaan.

Elykästä pääsee testaamaan osoitteessa: https://ely.metamind.fi/ . Chatbot toimii erinomaisesti myös mobiilisti. Elykäs löytyy verkkosivuilta: ely-keskus.fi/Etelä-Savo, te-palvelut.fi/Etelä-Savo, rakennerahastot.fi/Itä-Suomi ja blogista ´Puhetta rahasta´.

Mitä hyötyä Chatbot Elykäs tarjoaa?

  • Asiakaspalvelu on ajasta ja paikasta riippumatonta
  • Asiakas saa nopeasti vastauksen yleisempiin kysymyksiin
  • Palvelu on läpinäkyvää ja yhdenmukaista.

Elykästä kehitetään saadun palautteen perusteella

Kokeilu kestää 15.7.2019 saakka. Kokeilun aikana Elykästä kehitetään käyttäjiltä saadun palautteen perusteella. Palvelusta pyritään tekemään pysyvä ja se on mahdollista laajentaa koko maan kattavaksi, mikäli kokemukset ovat hyviä.

Etelä-Savon ELY-keskus on saanut rahoitusta kokeiluun Valtionvarainministeriön Robotiikka-haussa syksyllä 2018 (https://vm.fi/robohaku2018-syksy). Toteutuksesta vastaa mikkeliläinen Metatavu Oy.

Linkit:

Lisätietoja:
Yksikön päällikkö Kirsi Kosunen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 040 564 4993, kirsi.kosunen(at)ely-keskus.fi
Toimitusjohtaja Jere Lauha, Metatavu Oy, p. 044 290 9201, jere.lauha(at)metatavu.fi, www.metatavu.fi


Alueellista tietoa