Navigointivalikko
Uutiset 2016

Uutiset 2016

Uutiset 2016

Yksityinen työnvälitystoiminta ja työvoiman vuokraus kasvussa

Työnvälitystoiminta ja varsinkin työvoiman vuokraustoiminta jatkaa kasvuaan Suomessa. Kokonaisuutena toimiala on erittäin merkittävä maamme elinkeinoelämän kannalta, sillä esimerkiksi toimipaikkoja koko toimialalla on yhteensä 1 405 noin 1 200 yrityksessä. Ala työllistää keskimäärin yli 35 000 henkilöä, ja liikevaihtoa kertyy noin 1,6 miljardia euroa. Nuorille työvoiman vuokrayritys on tärkeä väylä työmarkkinoille.

Toimialapäällikkö Timo Metsä-Tokila Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta kertoo, että virallisessa toimialaluokituksessa olevan työllistämistoiminnan toimiala on noin 95-prosenttisesti työvoiman vuokrausta. Yksityinen työnvälitystoiminta on vain noin viisi prosenttia koko toimialasta, Metsä-Tokila jatkaa.

Pk-yritysbarometrin ja työelämän asiantuntijoiden mukaan toimialan tulevaisuus näyttää positiiviselta. Alan merkitys maassamme tulee kasvamaan. Kasvua tulee niin julkisen sektorin suuntauksesta ulkoistaa omia palvelujaan kuin siitä, että työn tekeminen muuttaa muotoaan teknologian ja digitalisaation myötä.

Tämä käy ilmi TEM Toimialapalvelun 11.11.2016 julkistamista Toimialaraportti työnvälitystoiminnasta ja Pk-yritysbarometri Liike-elämän palveluista.

Lue lisää:


Alueellista tietoa