Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Waltti-kortin käyttö laajenee Itä-Suomessa (Pohjois-Savon ELY-keskus)

Waltti on joukkoliikenteen uusi, vyöhykepohjaiseen hinnoitteluun perustuva matkakortti. Kesäkuun 2016 alusta alkaen uusi matkakortti otetaan käyttöön vaiheittain  Iisalmen, Kuopion, Joensuun ja Mikkelin kaupunkeihin suuntautuvassa maaseudun linja-autoliikenteessä sekä Iisalmen ja Mikkelin paikallisliikenteessä.

Waltti-kortti on tällä hetkellä käytössä jo Kuopion ja Joensuun kaupunkien paikallisliikenteessä.  Waltti-kortti on toiminnassa lisäksi Lappeenrannassa, Kajaanissa, Oulussa, Jyväskylässä, Keski-Suomen ELY-keskuksessa, Lahdessa ja Kouvolassa.

Mikä muuttuu?

Waltin käyttöönoton myötä lippujen hinnoittelu vaihtuu kilometripohjaisesta hinnoittelusta vyöhykepohjaiseksi. Lipun hinta on siis jatkossa riippuvainen matkustusalueen laajuudesta: hinta vaihtelee sen mukaan, matkustaako yhdellä vai useammalla vyöhykkeellä. ELY-keskuksen Waltti-kortille voi ladata kausilipun ja arvolipun. Arvolippu tarkoittaa, että korttiin ladataan tietty summa rahaa, joka kuluu sitä mukaa kun korttia käytetään. Waltti-arvolippu kelpaa oman alueen lisäksi Waltti-liikenteessä koko maassa.

Waltti-kausilippu tulee korvaamaan nyt käytössä olevat seutuliput. Ensimmäisessä vaiheessa, loppuvuodesta 2016, poistuvat Joensuun, Kuopion ja Mikkelin kaupunkiseutujen sekä Ylä-Savon seutuliput. 

Toukokuussa, ennen uuden lipputuotteen käyttöönottoa, Pohjois-Savon ELY-keskus kertoo tarkemmin, mitä muutoksia Walttiin siirtymisestä tulee matkustajille ja mistä lippuja saa.

Waltti-lippu- ja maksujärjestelmä käyttöön koko maassa

Koko Suomessa siirrytään vaiheittain uuteen Waltti-lippu- ja maksujärjestelmään. Tavoitteena on luoda yhteensopiva joukkoliikenteen lippujärjestelmä sekä kaupunkien paikallis- ja seutuliikenteeseen että alueelliseen ja maaseutuliikenteeseen.

Järjestelmän toteuttajana on kuntien ja valtion yhteinen IT-palvelu- ja hankintayhtiö, TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy.

Tietoa Waltti-kortista löytyy osoitteesta www.waltti.fi.

Lisätietoja

Pohjois-Savon ELY-keskus
Joukkoliikenneasiantuntija Toini Puustinen, p. 0295 026 757, toini.puustinen(at)ely-keskus.fi
Joukkoliikenneasiantuntija Liisa Joenperä, p. 0295 026 719. liisa.joenpera(at)ely-keskus.fi

(tiedotetta muokattu ja täydennetty 13.4.2016 klo 15.40)


Alueellista tietoa