Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Vuosaaren tietunneli suljetaan pelastusharjoituksen ajaksi 9. lokakuuta (Uudenmaan ELY-keskus)

Vuosaaren tietunnelissa järjestetään lakisääteinen pelastusharjoitus 9. lokakuuta. Harjoituksen ajan Satamatie välillä Kehä III – Vuosaaren satama on suljettuna molempiin suuntiin klo 10-14. Liikenne ohjataan harjoituksen ajaksi kiertotielle.

Pelastusharjoitusten aikana liikenne ohjataan kiertotielle kiintein liikenteenohjauslaittein Itäväylältä (tie 170) ja satamasta. Satamaan menevä liikenne ohjataan kiertotielle Itäväylän liittymästä, kiertotie kulkee Kallvikintien ja edelleen Niinisaarentien ja Satamakaaren kautta satamaan. Satamasta lähtevä liikenne ohjataan satamasta pois Satamakaaren, Niinisaarentien ja Kallvikintien kautta. Kartta kiertotiestä on liitteenä.

Harjoituksessa pelastus- ja tieviranomaiset sekä poliisi harjoittelevat erilaisten tunneleissa mahdollisten onnettomuustilanteiden varalle pelastamista ja keskinäistä yhteistoimintaansa. Harjoitustilanne pyritään tekemään mahdollisimman toden tuntuisiksi niin pelastusreittien, kuin onnettomuustilanteen osalta. Sen vuoksi harjoitusalueen tiet suljetaan liikenteeltä molempiin suuntiin ja liikenne ohjataan kiertotielle kiintein opastein. Edellinen täysmittainen harjoitus Vuosaaren tietunnelissa järjestettiin lokakuussa 2012.

Harjoitukseen osallistuvat vaikutusalueen pelastuslaitokset, poliisi, Liikennevirasto, Uudenmaan ELY-keskus, Helsingin satama ja Helsingin kaupunki sekä teiden ja katujen hoidosta vastaavat toimijat.

Kartta kiertotiestä (pdf 1 Mt)

Lisätietoja:                          

  • Helsingin pelastuslaitos: harjoituksen johtaja, palomestari Jani Pitkänen, puh. 050 433 6905/ jani.pitkanen(at)hel.fi
  • Liikennevirasto: liikennekeskuspäällikkö Mika Jaatinen. puh. 0295 34 3649/ mika.jaatinen(at)liikennevirasto.fi
  • Uudenmaan ELY-keskus: tunnelin hallinnoijan edustaja Tapani Angervuori, puh. 0295 021 268/ tapani.angervuori(at)ely-keskus.fi

www.ely-keskus.fi/uusimaa  ja www.liikennevirasto.fi

 


Alueellista tietoa