Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Vaihtuvat nopeusrajoitukset kiinteinä pe 3.3.2017 klo 12.00 alkaen toistaiseksi (Keski-Suomi)

Keski-Suomessa valtateiden 4 ja 9 vaihtuvat nopeusrajoitusjärjestelmät ovat ikääntyneet ja elinkaarensa päässä. Merkkien ohjaamiseen käytetty järjestelmä on myös tullut uusimisikään. Uuden ohjausjärjestelmän kytkeminen alkaa 6.3.2017. Sen testaaminen alkaa Keski-Suomen osalta viikolla 11. Uuden järjestelmän käyttöönoton jälkeen Liikenneviraston Tieliikennekeskus saa vaihtuvat nopeusrajoitukset jälleen ohjauksensa piiriin.

Vaihtuvat nopeusrajoitusmerkit asetetaan perjantaina 3.3. klo 12.00 arvoon 80 km/h. Se soveltuu talviolosuhteet huomioiden parhaiten kyseessä olevien tieosuuksien kiinteäksi nopeus­rajoitukseksi.

Keski-Suomen valtateiden vaihtuvien nopeusrajoitusjärjestelmien merkittävin ongelma on tien varressa olevien sähkömekaanisten nopeusrajoitusmerkkien teknisen elinkaaren täyttyminen. Varaosien saanti on rajoittunutta ja uusiminen edellyttäisi järjestelmän täydellistä nykyaikaistamista. Merkkien uusimisen tai purkamisen päättää ja rahoittaa Liikennevirasto.

Kun uusi ohjausjärjestelmä on saatu asennettua ja sen toimivuus on maastossa testattu, Keski-Suomen vaihtuvat nopeusrajoitukset otetaan uudelleen käyttöön entiseen tapaan. Tämän arvioidaan tapahtuvan aikaisintaan viikolla 11. Ohjausjärjestelmän vaihtotyö kohdistuu samalla kertaa koko maassa oleviin vastaavalla tavalla ohjattuihin liikenteenhallintalaitteisiin.

Keski-Suomen ELY-keskus tiedottaa uudelleen, kun vaihtuvat nopeusrajoitusmerkit ovat jälleen Liikenneviraston Tieliikennekeskuksen ohjauksen piirissä.

Lisätietoja:

Liikenneturvallisuusinsinööri Anne-Maria Pesonen, p. 0295 024 709, Keski-Suomen ELY-keskus

Liikenteen hallinnan asiantuntija Pasi Halttunen, p. 0295 029 162, Kaakkois-Suomen ELY-keskus/Liikennetelematiikkayksikkö


Alueellista tietoa