Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Työttömyys jatkoi loivaa laskuaan Kainuussa (Kainuun ELY-keskus)

Kainuun työttömyysluvuissa on nähtävissä pieniä paranemisen merkkejä. Helmikuussa työttömyys jatkoi hidasta laskuaan, mutta pysytteli kuitenkin vielä selvästi vuoden takaista korkeammalla. Työttömyys on vähentynyt parin kuukauden ajan myös edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Kun työttömyys vielä vuoden 2013 lopulla oli useita kuukausia keskimäärin 25 % vuoden takaista korkeammalla, on se ollut tänä vuonna enää keskimäärin 15 % korkeammalla kuin vuosi sitten.

Kainuun työ- ja elinkeinotoimistoon (TE-toimistoon) oli kirjoittautunut helmikuun lopussa 6 193 työtöntä työnhakijaa. Se on 220 vähemmän kuin tammikuussa, mutta kuitenkin 792 enemmän kuin vuosi sitten. Kasvavat lomautukset pyrkivät vielä jarruttamaan työttömyyden laskuvauhtia. Lomautettujen joukko kasvoi helmikuussa jo 815 henkilöön, joka on yli 50 % enemmän kuin vuosi sitten. Uusia ennakkoilmoituksia alkavista lomautuksista ei ole kuitenkaan enää annettu.
Uuden työvoiman kysyntä on myös hienoisessa kasvussa, tosin vain muutamilla aloilla. Se näkyy jo nuorisotyöttömyyden vähenemisenä. Nuorisotyöttömyys on vähentynyt parissa kuukaudessa jo yli 18 %, mutta on kuitenkin edelleen vajaat 9 % vuoden takaista korkeammalla.

Maan pahimman työttömyysalueen Kainuun työttömyys on nyt hitaasti murtumassa. Mittavat lomautukset pitävät työttömyyden kuitenkin vielä selvästi vuoden takaista korkeammalla. Myös uuden työvoiman tarve on kasvussa. Lähikuukaudet viitoittavat Kainuun työllisyyskehityksen suunnan. Tavallisesti kevään aikana työvoiman kysyntä kasvaa ja työttömyys sekä lomautukset vähenevät selvästi kausivaihtelusta johtuen.

Linkki: Kainuun ELY-keskuksen työllisyyskatsaus, helmikuu 2014

Lisätietoja: Kainuun ELY-keskus,
strategiapäällikkö Juha Puranen, p. 029 502 3650


Alueellista tietoa