Alueellista tietoa

Uutiset 2022

Tervetuloa Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelman tuleviin tilaisuuksiin

Valtakunnallinen Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelma järjestää joulu-tammikuussa kaksi webinaaria ravinnekierrätyksen rahoituksesta sekä kierrätyslannoitteiden käytöstä maanviljelyssä. Lisäksi kokeiluohjelma luotsaa työpajaa Agrihubin, maaseutuverkoston ja ProAgria Keskusten Liiton järjestämässä Katse horisonttiin! ideavirtaamossa tammikuussa 2024.​​​​​

traktori levittää lannoitetta peltoon
Kuvituskuva.

Rahoitusta ravinteiden kierrätykseen -webinaari 12.12.2023 klo 9–11

Tule mukaan kuulemaan ravinnekierrätyksen rahoitusmahdollisuuksista ja tutustumaan toteutuneisiin hankkeisiin. Tilaisuudessa ovat esillä maa- ja metsätalousministeriön Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelma (RKKO) ja Ravinnekiertotuki.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan 11.12. klo 9 mennessä (maaseutuverkosto.fi)

Katse horisonttiin! ideavirtaamo 9.1.2024 klo 13.30–17, Ravintola MAD, Helsinki

Agrihubin, maaseutuverkoston ja ProAgria Keskusten Liiton järjestämässä tilaisuudessa yhteiskehitetään alkutuotannon kehitysaihioista timanttisia hankeideoita ja innostutaan uusista kumppanuuksista. Osana tilaisuutta on Ravinteiden kierrätys – kuka hyötyy ja kuka maksaa? -työpaja, jossa mm. perehdytään ravinteiden kierrätyksen taloudelliseen kannattavuuteen sekä ravinteiden valmistajan että käyttäjän näkökulmasta.

Ideavirtaamo on kohtauspaikka viljelijöille, neuvojille, maaseudun kehittäjille ja rahoittajille. Eri rahoituksen edustajat ovat paikalla sparraamassa pienryhmiä.

Lue lisää ja hae mukaan tilaisuuteen 17.12. klo 23.59 mennessä (maaseutuverkosto.fi)

Kierrätysravinteet käyttöön viljelyssä -webinaari 16.1.2024 klo 12–14

Venäjän hyökkäyssodasta johtuva muuttunut maailmantilanne ja huoli kansallisen huoltovarmuuden riittävyydestä ovat kasvattaneet ravinteiden kierrätyksen ja kierrätyslannoitteiden merkitystä entisestään. Mutta miten kierrätyslannoitteet oikein toimivat ja mitä niiden käytössä tulee huomioida? Webinaarissa saat tietoa viljelyasiantuntijalta, kuulet kokemuksia viljelijältä sekä pääset tutustumaan kierrätysravinnevalmistajan tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Ohjelma ja ilmoittautuminen päivittyvät tänne (maaseutuverkosto.fi)

Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelman rahoitushaku on auki

Ravinteiden kierrätys on kiertotalouden keskeinen osa, joka parantaa Suomen ruokaturvaa, ravinne- ja energiaomavaraisuutta sekä vesistöjen tilaa. Ravinteiden kierrätyksen avulla maa- ja metsätalouden, kalastuksen ja muun tuotannon ylijäämäbiomassoista saadaan talteen arvokkaita ravinteita, joita voidaan hyödyntää uudelleen lannoitteina tai muina tuotteina.

Maa- ja metsätalousministeriön Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelmalla (RKKO) rahoitetaan biomassojen ravinteiden kierrätystä edistävää tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa sekä niihin liittyviä investointeja. Kokeiluohjelmaa hallinnoi Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus. Kokeiluohjelmasta on rahoitettu elokuusta 2020 alkaen 54 tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohanketta sekä kuusi investointihanketta yhteensä noin 14 miljoonalla eurolla.

Vuoden 2024 hakujaksot päättyvät 31.1., 30.4. ja 30.9. klo 16.15.

Tutustu kokeiluohjelman rahoitusmahdollisuuksiin (ely-keskus.fi)