Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Pirkanmaan ympäristöpalkinto 2018 Lehtovuori Oy:lle (Pirkanmaa)

Pirkanmaan ELY-keskus on myöntänyt Pirkanmaan ympäristöpalkinnon 2018 Lehtovuori Oy:lle lajittelevien keräilyastioiden kehittämisestä ja aurinkoenergian hyödyntämisestä keräyskapasiteetin lisäämiseksi.

Lehtovuori Oy suunnittelee ja valmistaa tuotteitaan Pirkanmaalla Ylöjärvellä. Vuoden 2018 uutta innovaatiota yhtiön tuotteissa edustaa aurinkosähköllä toimiva keräysastia.

- Lehtovuori on kehittänyt jäteastian kanteen täyttöasteen tunnistavaa tekniikkaa sekä aurinkovoimalla toimivan puristimen. Jäteaineksen tiivistäminen astiassa ja tyhjennystarpeesta ilmoittava järjestelmä vähentävät tarvittavien tyhjennyskertojen määrää ja siten myös kuljetuspäästöjä ja -kustannuksia. Lehtovuori Oy:n älyroskis on yksi tekijä kohti vähähiilisempää ympäristöä, toteaa kehittämispäällikkö ja palkintoraadin puheenjohtaja Elina Viitanen Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Kunniamaininta Tampere-talo Oy:lle

Palkintoraati päätti jakaa ympäristöpalkinnon lisäksi myös kunniamaininnan Tampere-talo Oy:lle aktiivisesta ja pitkäaikaisesta työstä Tampere-talon ympäristövastuullisen toiminnan kehittämisessä.

- Tampere-talo Oy on tehnyt aktiivista työtä ekologisen ajattelun ja vihreiden tekojen edistämiseksi omassa toiminnassaan. Tavoitteena on ollut mm. ilmastonmuutoksen hillitseminen ja kestävän kulutuksen edistäminen. Konkreettisina esimerkkeinä Tampere-talon ympäristöteoista mainittakoon talolle vuonna 2014 myönnetty joutsenmerkki ja sen myötä käyttöön omaksutut toimintatavat, omassa kattopuutarhassa viljeltävä lähiruoka, aurinkopaneeleiden käyttö energiantuotannossa sekä jätteiden lajittelusta ja kierrätyksestä huolehtiminen, Viitanen jatkaa.

Ympäristöpalkinto on jaettu Pirkanmaalla vuodesta 1987 lähtien

Ympäristöpalkintoehdotuksia vuodelle 2018 tehtiin yhdeksän kappaletta. Pirkanmaan ympäristöpalkinto on jaettu vuodesta 1987 lähtien. Pirkanmaan ELY-keskus jakoi Pirkanmaan ympäristöpalkinnon ensimmäistä kertaa vuonna 2010. Vuosina 1998–2009 palkinnon myönsi Pirkanmaan ympäristökeskus. Sitä ennen Hämeen ympäristökeskus luovutti vuosien 1994–1997 ympäristöpalkinnon ja Hämeen lääninhallituksen ympäristönsuojeluosasto vuosina 1987–1993.

Pirkanmaan ympäristöpalkinnon saajan valitsi raati, johon kuuluivat Pirkanmaan ELY-keskuksesta kehittämispäällikkö Elina Viitanen (palkintoraadin puheenjohtaja), johtaja Olli Madekivi, ympäristöasiantuntija Johannes Järvinen, ympäristöasiantuntija Emmi Lehkonen, maaseudun kehittämisen asiantuntija Anne Värilä sekä viestintäasiantuntija Mari Peltonen.

Lisätietoja:

Pirkanmaan ELY-keskus:

Pirkanmaan ympäristöpalkinto http://www.ely-keskus.fi/web/ely/pirkanmaa-ymparistopalkinto

Kehittämispäällikkö Elina Viitanen, p. 0395 036 395 ja viestintäasiantuntija Mari Peltonen, p. 0295 036 059, [email protected]


Alueellista tietoa