Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Ole edelläkävijä - kouluttaudu ekotehokkaiden konesalien suunnittelun ja rakentamisen asiantuntijaksi! (Kainuun ELY-keskus)

Uusien ekotehokkaiden konesalien suunnitteluun, rakentamiseen ja hallintaan tarvitaan uutta kokonaisvaltaista osaamista. Kajaanissa järjestetään vuoden 2014 aikana Suomen ensimmäinen Ekotehokas konesali -koulutuskokonaisuus, jossa annetaan kokonaiskuva Ekotehokkaiden konesalien rakentamisesta, suunnittelusta, palvelutarjonnasta sekä tuotannosta. Vastaavaa kokonaisuutta ei aiemmin ole toteutettu Suomessa, vaan teemoja on koulutettu ainoastaan erillisinä kursseina. Koulutuksessa on kolme pääteemaa: 

  • Konesali-infrastruktuuri ja sen suunnittelun perusteet
  • Tietojärjestelmät
  • Palvelujen hallinta ja tuotanto

Koulutuskokonaisuuden toteuttaa Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut AIKOPA yhteistyössä Kajaanin ammattikorkeakoulun, Kainuun Etu Oy:n, Data Center -yritysten ja Kainuun Data Center Clusterin kanssa. Kouluttajina toimivat alan parhaat asiantuntijat yrityksistä ja korkeakouluista. Koulutuksen suorittaneella on hyvät valmiudet olla mukana suunnittelemassa tai ylläpitämässä ekotehokkaita konesaleja Kainuussa tai muualla Suomessa.

Koulutus alkaa helmikuussa vuonna 2014 ja kestää vuoden loppuun saakka. Koulutuskokonaisuuden laajuus on 30 opintopistettä. Koulutus koostuu noin 12–15 lähipäivästä sekä itsenäisesti opiskeltavista kokonaisuuksista. Opiskelemaan voidaan ottaa 20 opiskelijaa. Koulutus on opiskelijoille maksuton. Opiskelemaan hakevilta edellytetään korkeakoulututkintoa, joka voi olla esimerkiksi eri tekniikan aloilta tai tietojenkäsittelytieteestä. Lähiopetus toteutetaan arkipäivinä, usein kahtena peräkkäisenä lähiopetuspäivänä.

Koulutusta rahoittaa Kainuun ELY-keskus ESR-rahoituksella.

Lisätietoja koulutuksesta antaa AIKOPA:n projektipäällikkö Hannu Tikkanen [email protected] tai 044 7101 631.


Alueellista tietoa