Navigointivalikko
Uutiset 2016

Uutiset 2016

Uutiset 2016

Maahanmuuttajasta yrittäjäksi -kiertue käynnistyy

Oleskeluluvan saaneita maahanmuuttajia kannustetaan ryhtymään yrittäjiksi. Työ- ja elinkeinoministeriö, Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Suomen Uusyrityskeskukset sekä työ- ja elinkeinotoimistot jalkautuvat alkukesän ja syksyn aikana vastaanottokeskuksiin kertomaan, miten hakea töitä tai ryhtyä yrittäjäksi Suomessa.

Kiertue alkaa 18.5.2016 SPR:n ylläpitämästä Auramon vastaanottokeskuksesta Vantaalta. Tilaisuuden avaavat oikeus- ja työministeri Jari Lindström ja EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

– Suomessa yrityspalveluja on hyvin tarjolla, mutta maahanmuuttajien voi olla vaikea löytää niitä. Tässä tilaisuudessa asiantuntijat neuvovat, mistä on hyvä lähteä liikkeelle. On kaikkien etu, että oleskeluluvan saaneet turvapaikanhakijat löytävät mahdollisimman nopeasti tiensä työmarkkinoille. Tämä on myös hallituksen tavoite, ministeri Lindström painottaa.

Tilaisuuksissa Uusyrityskeskusten ja TE-toimistojen asiantuntijat sekä maahanmuuttajataustaiset yrittäjät opastavat maahanmuuttajia yrittäjyyteen liittyvissä asioissa. Seuraava tilaisuus pidetään 14.6. Tampereella. Tuolloin tilaisuuden avaavat elinkeinoministeri Olli Rehn sekä toimitusjohtaja Jyri Häkämies.

Lue lisää:


Alueellista tietoa