Navigointivalikko
Uutiset 2014

Uutiset 2014

Uutiset

Kaupparekisteri uuteen järjestelmään - katkoja palveluissa 30.4.-11.5. (Patentti- ja rekisterihallitus)

Kaupparekisteri-ilmoitusten käsittelyn nykyisellä tietojärjestelmällä suunnitellaan päättyvän perjantaina 2.5.2014. Uusi järjestelmä on tarkoitus ottaa käyttöön maanantaina 12.5. Järjestelmän siirto vaikuttaa ilmoitusten käsittelyyn, Virre-tietopalveluun sekä yritys- ja yhteisötietojärjestelmän (YTJ) palveluihin.

Muutokset ilmoitusten käsittelyssä

Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) ja maistraatit ottavat 2.-11.5. vastaan kaupparekisteri-ilmoitukset normaalisti, mutta käsittelyä ei aloiteta välittömästi. Tämän takia ilmoitusten käsittely kestää toukokuussa kaupparekisterissä tavallista pitempään. Toukokuussa tehdyistä uusien yritysten ja olemassa olevien yritysten tietojen muutosten rekisteröinneistä lähetetään päätökset 12.5. lähtien.

Muutokset Virre-tietopalvelussa

PRH:n rekisteritietojen tietopalvelu osoitteessa www.virre.fi on kiinni 2.-11.5. Tietopalvelua on saatavissa 2.5.2014 voimassa olevista tiedoista PRH:n asiakaspalvelusta ja tietopalvelua tarjoavien tahojen kautta.

Katkot YTJ:npalveluissa

PRH:lla ja Verohallinnolla on yhteinen yritys- ja yhteisötietojärjestelmä (YTJ). YTJ-tietopalvelu toimii normaalisti, mutta kaupparekisteritiedot eivät päivity. Yritysten yhteystietojen muutoksia ja osakeyhtiön perustamista koskevia asioita ei voi tehdä sähköisesti YTJ-asiointipalvelussa 30.4.-11.5. Uusille yrityksille ei anneta Y-tunnuksia perjantaina 2.5. eikä perjantaina 9.5.

Järjestelmäuudistus mahdollistaa PRH:n palveluiden kehittämisen

Uusi kaupparekisterin käsittelyjärjestelmä automatisoi työvaiheita ilmoituksen kirjaamisesta arkistointiin ja nopeuttaa siten ilmoitusten käsittelyä. Kun järjestelmä on täydessä käytössä, ilmoitusten käsittely ja rekisteröinti on nykyistä nopeampaa. Uusi järjestelmä mahdollistaa PRH:n palveluiden kehittämisen. Tavoitteena on ottaa käyttöön syksyllä 2014 uusi YTJ:n sähköinen palvelu osakeyhtiöiden hallituksen, toimitusjohtajan ja muiden yhtiön edustajien tietojen ilmoittamiseen.

PRH on kehittänyt kokonaisjärjestelmää yhteistyössä Deloitte Oy:n, Tieto Oyj:n, Accenture Services Oy:n, CGI Suomi Oy:n, Nortal Oy:n, Fujitsu Finland Oy:n ja Affecto Finland Oy:n kanssa.

Lisätietoa:

Olli Koikkalainen
linjanjohtaja
Patentti- ja rekisterihallitus


Alueellista tietoa