Navigointivalikko
Tiedotteet 2013

Tiedotteet 2013

Sivulla on ELY-keskusten uusimmat tiedotteet, alkaen huhtikuusta 2013. Vanhemmat tiedotteet löytyvät vasemmalta kohdasta Tiedotearkisto.

Tiedotteet 2013

Kainuun työttömyys on yli 700 henkilöä vuoden takaista korkeammalla (Kainuun ELY-keskus)

Kainuun työllisyystilanne on pahasti heikentynyt. Uusia työttömiä tai lomautettuja tuli talven aikana yli kaksi tuhatta lisää. Samanaikaisesti työmarkkinat hiljenivät ja uuden työvoiman kysyntä väheni. Työttömyys sinnittelee nyt yhä selvemmin vuoden takaista korkeammalla. Työllisyyden heikentyminen näkyy erityisesti nuorisotyöttömyyden pahentumisena.

Kainuun työ- ja elinkeinotoimistossa (TE-toimistossa) oli maaliskuun lopussa 5 217 työtöntä. Se on 184 vähemmän kuin helmikuussa, mutta jo peräti 704 enemmän kuin vuosi sitten. Avoimia työpaikkoja on ollut viime aikoina selvästi vähemmän kuin aiemmin. Se on sekä pitkittänyt että kasvattanut työttömyyttä, erityisesti nuorisotyöttömyyttä. Alle 25-vuotiaita nuoria oli maaliskuun lopussa työttömänä 625, joka on 193 enemmän kuin vuosi sitten. Nuorisotyöttömyys on kasvanut jo 45 % vuoden takaisesta. Alle 20-vuotiaiden työttömyyden kasvu on jo lähes 75 %.

Työttömyyden odotetaan pysyttelevän vielä lähiajan nykyisellä tasolla johtuen uuden työvoiman aiempaa vähäisemmästä kysynnästä. Toukokuussa työvoiman kysyntä tavallisesti kasvaa, jolloin työttömyyden uskotaan taas vähentyvän. Työttömyyden odotetaan kuitenkin jälleen kasvavan kesän alussa, kun oppilaitoksista valmistuu uutta nuorta työvoimaa työmarkkinoille.

Linkki: Kainuun työllisyyskatsaus, maaliskuu 2013

Lisätietoja: Kainuun ELY-keskus,
strategiapäällikkö Juha Puranen, 029 502 3650


Alueellista tietoa