Navigointivalikko
Uutiset 2016

Uutiset 2016

Uutiset 2016

Euroopan kulttuuriympäristöpäivillä juhlitaan porukan paikkoja ja yhteisiä ympäristöjä

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien pääviikonloppua vietetään 9.–11.9.2016. Yhteiseurooppalaisen tapahtuman teema on tänä vuonna Porukan paikat, yhteiset ympäristöt. Kulttuuriympäristöpäivien tarkoituksena on huomata lähiympäristön arvot ja nähdä kulttuuriympäristö voimavarana ja hyvinvoinnin lähteenä.

Suomessa juhlitaan kuluvan vuoden aikana yli sadassa eri tapahtumassa, joista suurin osa järjestetään syyskuun toisena viikonloppuna. Faron puiteyleissopimus kulttuuriperinnön yhteiskunnallisesta merkityksestä korostaa yhteisöjen merkitystä oman kulttuuriperintönsä ja -ympäristönsä hoidossa. Porukan paikkoja ovat mm. yhdistykset, seurat ja museot, jotka elävöitävät ympäristöjä monin tavoin.

Kulttuuriympäristöpäiviä voi viettää myös omalla porukalla, vaikka syömällä yhdessä. Kulttuuriympäristöpäivät ja Syödään yhdessä -hanke kutsuvat viettämään kulttuuriympäristöpäiviä yhteisiin ruokapöytiin ja avaavat somekeskustelun kulttuuriympäristön ja yhdessä syömisen merkityksestä. Keskusteluun voi osallistua käyttämällä aihetunnisteita #kulttuuriympäristöpäivät ja #syödäänyhdessä.

Lue lisää:


Alueellista tietoa