Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

ELY-keskus pystyi parantamaan asiakkaidensa palvelukokemusta (Etelä-Savo)

ELY-keskusten palvelutyytyväisyystutkimuksen mukaan asiakkaat arvioivat ELY-keskusten asiakastyön laadun erinomaiseksi. Palveluiden ja asiakastyön laatu on onnistuttu pitämään erinomaisena huolimatta meneillään olevista ja jo toteutuneista merkittävistä muutoksista sekä niiden aiheuttamasta kuormituksesta.

Palautteen mukaan asiakkaiden kokonaistyytyväisyys ELY-keskuksen palveluihin on kasvanut edellisvuoteen verrattuna. Etelä-Savon ELY-keskuksen asiakkaiden palvelun kokonaisuudelle antamien arvosanojen keskiarvo on 4,4 (asteikko 1–5). Tyytyväisimpiä asiakkaat olivat palvelussa asiantuntijoiden asiantuntemukseen ja ystävällisyyteen. Tyytymättömyyttä ilmeni joidenkin palveljen käsittelynopeuteen ja sähköisten palvelujen palvelukokemukseen.


Valvojasta valmentajaksi

Viljelijät arvioivat ELY-keskuksen viime vuoden valvontakäyntejä tiloilla ja Etelä-Savossa arvosanojen keskiarvotulos on 8,9 (asteikko 4-10).  Tulos oli ELY-keskusten paras. Tyytyväisyys valvontakäynteihin on parantanut edellisestä tutkimuksesta vuodelta 2016, jolloin keskiarvo oli 8,3.  

- Etelä-Savon ELY-keskus selvitti viime vuonna yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriön, Mavin ja viljelijöiden kanssa palvelujen joustavuuden parantamista. ELY-keskuksen maaseutupalvelut-yksikön valvojat ovat toteuttaneet valvontaa ajatuksella ´valvojasta valmentajaksi´ ja se näkyy tyytyväisinä asiakkaina, toteaa ylijohtaja Pekka Häkkinen. 

Tyytyväisiä työnantaja- ja työnhakija-asiakkaita

Myös Etelä-Savon TE-toimiston asiakkaat ovat tyytyväisiä saamansa palveluun. Työnantaja-asiakkaiden palvelun kokonaisuudelle antamien arvosanojen keskiarvosana on 4 (asteikko 1–5).  Työnhakija-asiakkaiden palvelun kokonaisuudelle antama arvosana oli 3,8. TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen asiakkaiden palvelulle antamien arvosanojen keskiarvo oli 8,4 (asteikko 4-10).

Ylijohtaja Pekka Häkkinen on tyytyväinen hyvään asiakaspalautteeseen.
- ELY-keskus tuo maakuntaan valtion aluekehittämispanokset ja tuottaa valtion aluehallinnon palvelut. Niiden käytön pitää olla nyt ja tulevaisuudessa joustavaa ja helppoa, linjaa ylijohtaja Pekka Häkkinen.

Lisätietoja:
ELY-keskusten valtakunnallinen tiedote: Asiakkaat tyytyväisiä ELY-keskuksen sekä KEHA-keskuksen palveluihin - asiakastyön laatu erinomaista
Ylijohtaja Pekka Häkkinen, p. 0295 024 153, pekka.j.hakkinen(at)ely-keskus.fi


Alueellista tietoa