Hyppää sisältöön

Tuottajavastuu

Jätehuollon tuottajavastuu koskee noin 50 000 suomalaista valmistajaa, maahantuojaa ja pakkaajaa sekä etämyyjiä.

 

 

Tuottajavastuu on yksi kiertotalouden kivijaloista

Tiettyjen tuotteiden valmistajat, maahantuojat ja etämyyjät sekä pakkaajat vastaavat tuotteidensa jätehuollosta. Tämän ansiosta kierrättäminen on tehokasta ja helppoa.​ Laitetaan yhdessä materiaalit talteen ja kiertoon!

Uutisia

Miten huomioida ympäristöasiat kesällä? Lue vinkit 

 

Keräsimme avuksesi vinkkejä, miten voit nauttia kesästä ympäristön huomioiden. Muista kierrättää kesälläkin!

Vie roskat pois. Kun menet piknikille tai retkelle, siivoa jälkesi. Vie roskat ja tupakantumpit omaan roskikseen. Ota omat astiat kertakäyttöastioiden sijaan ja valitse vähän pakattuja tuotteita.

Käytä uudelleen. Jos sinulla on toimivia laitteita, voit lahjoittaa tai myydä niitä esimerkiksi netin kierrätys- tai myyntipalstoilla. Keksi tavaroille uusia käyttömahdollisuuksia: tuunaa tai käytä niitä askartelumateriaaleina.

Kierrätä. Vie rikkinäiset tavarat, sähkölaitteet ja vaaralliset jätteet kierrätykseen. Löydät kierrätyspisteet kartalta ja niiden aukioloajat: kierratys.info. Ekopisteille voit viedä kodin lasi-, metalli, muovi- ja kartonkipakkaukset maksutta.   

Älä osta turhaa. Kaikkea ei tarvitse ostaa. Esimerkiksi työkaluja voi lainata tai vuokrata. Myös kirjastoista voi lainata pelejä ja monenlaista tavaraa. Älä osta turhaa lomallakaan. Muista, että lomafiilis syntyy myös auringosta, tuulen suhinasta ja vaikkapa metsän kohinasta.

Päivitetty: 08.01.2024