Tuottajavastuu

Jätehuollon tuottajavastuu koskee noin 50 000 suomalaista valmistajaa, maahantuojaa ja pakkaajaa sekä etämyyjiä.

Mitä on jätehuollon tuottajavastuu? 

Edistää tehokasta kierrätystä. Tiettyjen tuotteiden valmistajat, maahantuojat ja etämyyjät sekä pakkaajat vastaavat tuotteidensa jätehuollosta, kun tuotteet poistuvat käytöstä.  

Koskee kymmeniä tuhansia suomalaisia yrityksiä sekä ulkomaisia etämyyjiä. Tuottajavastuu on lakisääteinen velvollisuus.  

Kuluttajat voivat kierrättää maksutta. Tuottajavastuun ansiosta kierrättäminen on helppoa. Tavoitteena on vähentää jätettä ja edistää kiertotaloutta. 

Piirroskuvassa on ihminen ja teksti Yritys, tunne tuottajavastuusi. Tutustu kampanjaan. Lisäksi kuvassa on logo ja teksti: tuottajavastuu.

Piirroskuvassa on kaksi ihmistä ja teksti, jossa lukee Hoida tuottajavastuu helposti, liity tuottajayhteisöön, lue lisää.

Piirroskuvassa on pahvilaatikko ja purnukoita sekä teksti Ketä tuottajavastuu koskee? Lue lisää

Uutisia

Tulossa Tuottajavastuun syysseminaari 25.9.

Merkkaa jo kalenteriin Tuottajavastuun syysseminaari 25.9., jonka teemoina ovat pakkaukset, vastuullisuus sekä uudelleenkäyttö. Tule mukaan verkostoitumaan!

Piirroskuvassa on pakkauksia ja teksti: Tuottajavastuun syysseminaari 25.9.2024. Paljon pelissä: pakkaukset, SUP ja uudelleenkäyttö. Lisäksi kuvassa on tuottajavastuun logo ja teksti tuottajavastuu.

Pirkanmaan ELY-keskus järjestää vuosittaisen tuottajavastuun syysseminaarin 25.9.2024 klo 12-15 Tampereen Torni-hotellissa.

Seminaarin aiheet keskittyvät tänä vuonna pakkausten, vastuullisuuden sekä uudelleenkäytön teemoihin. Ohjelma ja kutsu lähetetään elokuussa. Varaa jo aika kalenteriisi!

Päivitetty: 23.05.2024