Alueellista tietoa

Uutiset 2022

RekryKoulutuksilla on saatu useasti osaavaa työvoimaa Auramaalle

Auramaa-yhtiöt on kokenut RekryKoulutuksen hyväksi kanavaksi saada uusia kuljettajia. RekryKoulutuksen läpikäyneillä on ammattikuljettajan pätevyys ja tuntemus talon toimintatavoista.

Auramaa-yhtiöt on perheyritys, joka on erikoistunut kotimaan maantiekuljetuksiin ja niiden lisäpalveluihin. Auramaa työllistää suoraan noin 500 henkeä ja välillisesti jopa yli 800 henkeä 13 paikkakunnalla Suomessa.

Uusia työntekijöitä houkutellaan monia kanavia pitkin. Yksi toimivaksi todettu keino uusien osaavien kuljettajien saamiseen on ollut ELY-keskuksen kautta hankittava RekryKoulutus. ELY-keskus maksaa koulutuksen kustannuksista 70 %. Koulutukset suunnitellaan yhdessä yrityksen, ELY-keskuksen, TE-palvelujen ja valitun kouluttajan kanssa.

– Meillä on ollut vuosien varrella useita RekryKoulutuksia. Välillä oli muutaman vuoden tauko, kun työmarkkinatilanne muuttui, mutta nyt on taas yksi takana ja kaksi menossa. RekryKoulutuksella saamme osaavaa työvoimaa nimenomaan Auramaa-yhtiöille. Valmistuneet kuljettajat tuntevat valmiiksi jo talon käytännöt, Auramaa-yhtiöiden koulutuspäällikkö Teija Auramaa kertoo.

Tällä hetkellä rekrykoulutettavia on Eurassa kymmenen ja Lempäälässä viisi. Koulutuksen hyväksytysti läpikäyneet kuljettajat työllistyvät Auramaan toimipisteisiin Satakuntaan ja Pirkanmaalle. Auramaa-yhtiöt suunnittelee tulevaisuudessakin käyttävänsä RekryKoulutusta.

– Kouluttajana näissä viimeisimmissä on toiminut CAP Pro Academy, joka on vanha hyväksi todettu yhteistyökumppani meille. Yhteistyö molempien maakuntien ELY-keskusten ja TE-toimistojen kanssa on sujunut myös todella hyvin, Teija Auramaa sanoo.

Alanvaihdos RekryKoulutuksen kautta

RekryKoulutuksen kautta Auramaalle työllistynyt euralainen Teijo Stenberg on toiminut kuljettajana nyt reilun vuoden verran. Jakeluauton kuljettajan työ maistuu mainiosti perheelliselle miehelle, sillä ajot tehdään pääasiassa päivävuorossa lähiseudulle. Työnantaja ja työyhteisö saavat mieheltä myös kehuja.

Ajatus logistiikkauralle lähtemisestä heräsi, kun Stenberg etsi uusia mahdollisuuksia pitkän yli 20 vuoden työuran päätyttyä Eura Print -painotalon lopetettua. Stenberg tuli valituksi yli sadan hakijan joukosta Auramaan koulutukseen. Valituista 13 hengestä kymmenen suoritti koulutuksen loppuun ja solmi työsopimuksen Auramaan kanssa.

​​​​– Halusin lähteä haastamaan itseäni ja kokeilemaan jotain aivan erilaista työtä. Entisessä työssäni olin jonkin verran tekemisissä logistiikan kanssa, mutta kuljettajana en ole koskaan aiemmin toiminut. Kuljetusala on tainnut aina kiinnostaa, sillä pikku poikana pyysin kesälomalla päästä Auramaan auton kyytiin, Stenberg kertoo.

​​​​​Noin puolen vuoden mittaiseen yhdistelmäajoneuvonkuljettajien koulutukseen sisältyi muun muassa teoriaa, ajoharjoittelua ja asiakaspalvelua. Koulutuksen aikana suoritettiin kaikki ammattikuljettajan pätevyyden antavat pakolliset kortit ja kurssit, mutta myös paljon laajemmin osaamista kehittäviä kokonaisuuksia. Auramaan koulutuksiin sisällytettiin esimerkiksi ensiapukoulutusta ja hygieniapassi, sillä iso osa yrityksen asiakkaista on elintarvikealalla.

– Kurssi antoi hyvän pohjaosaamisen ja työssä on sitten sen jälkeen oppinut lisää. Olihan se tiivis kokonaisuus, mutta voin kyllä suositella muillekin koulutuksen suorittamista. Se on hyvä ponnahduslauta!

RekryKoulutukset räätälöidään aina rekrytoivan yrityksen tarpeiden mukaan, ja myös yksilöllisiä eroja koulutettavien lähtötasossa pystytään huomioimaan. Esimerkiksi Stenbergillä oli jo ennen koulutusta kuorma-auton ajokortti, mutta koulutukseen olisi voinut osallistua ilmankin.

Lue lisää RekryKoulutuksista verkkosivuiltamme.

Tai ota yhteyttä koulutusasiantuntijoihimme:
Olli Sipilä p. +358 295 022 051, [email protected]
Eino Alanko p. +358 295 022 036, [email protected]