Navigointivalikko
Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uutiset 2017

Liikennealan kasvuohjelma tukee yrityksiä kansainvälisille markkinoille

Liikennealan kansallinen kasvuohjelma 2018–2022 kokoaa yritykset, julkiset toimijat ja tutkimusalan vauhdittamaan alan yritysvetoista kehitystä, kasvua ja kansainvälistymistä. Kasvuohjelma ja sen toteutuksen tiekartta julkistettiin 11.12.2017 Helsingissä järjestetyssä asiantuntijaseminaarissa.

Kasvuohjelma konkretisoi liikenteen digitalisaation mahdollisuudet, ja sen toimenpiteet auttavat liikennealaa ottamaan oman osuutensa kasvavista kansainvälisistä markkinoista. Alan globaalit markkinat ovat tuhansien miljardien eurojen kokonaisuus ja kotimaassakin kymmeniä miljardeja.

– Liikenneala tarjoaa mahdollisuuksia monille alustatalouden ratkaisuille. Uusien teknologioiden ja tekoälyn hyödyntäminen sekä näihin perustuvien innovatiivisten palvelujen kehittäminen luo yrityksille uutta liiketoimintaa ja kasvun paikkoja. Olen tyytyväinen, että ohjelmaan on laajassa yhteistyössä koottu konkreettisia toimenpide-ehdotuksia. Yhteistyötä tarvitaan luotaessa uutta osaamista, innovaatioita ja tulevia menestystarinoita, toteaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

– Liikennealan kasvuohjelma on loistava mahdollisuus alan toimijoille vauhdittaa kansainvälistymistään. Suomella on liikennealalla maailmalla erinomainen maine ja osaamisemme tunnetaan. Pidän erittäin merkittävänä sitä, että kasvuohjelmassa on mukana useita ministeriöitä, kaikki suurimmat kaupungit ja rahoittajat sekä yritykset. Tällaisen laaja-alaisen yhteistyön ansiosta Suomella on entistä paremmat mahdollisuudet menestyä. Liikenteestä Suomen on mahdollista saada uusi valtava vientiala ja tähän tilaisuuteen meidän kannattaa tarttua, toteaa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Lue lisää:

Liikennealan kansallinen kasvuohjelma 2018-2022 (Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote 11.12.2017) 


Alueellista tietoa