Navigointivalikko
Uutiset 2015

Uutiset 2015

Uutiset

Etelä-Savon TE-toimiston vuoden vaihteen muutoksia (Etelä-Savon ELY-keskus)

TE-palvelut saatavilla monikanavaisesti

Etelä-Savon TE-toimistolla on edelleen kolme toimipaikkaa; Mikkeli, Savonlinna ja Pieksämäki.  Mikkelin toimipaikasta palveluita on saatavilla paikan päällä edelleen ma-pe klo 9-12 ja klo 13–16.  Savonlinnan ja Pieksämäen toimipaikkojen päivystystyyppisen palvelun palveluajat ovat vuoden 2016 alusta maanantaisin ja tiistaisin klo 9-12. Muina aikoina palvellaan aikavarauksella ja puhelimitse. Lisäksi Pieksämäen toimipaikka muuttaa 21.12.2015 uusiin tiloihin, Savontie 20, 2. kerros. 

Savonlinnassa ja Pieksämäellä ilman aikavarausta tapahtuvaa palvelua joudutaan vähentämään, koska asiakkaat ovat siirtyneet käyttämään verkkopalveluita.  Lisäksi puhelimitse tapahtuvan palvelun osuus on lisääntynyt merkittävästi.  Myös lainsäädäntö on muuttunut viime vuosina niin, ettei asiointi TE-palveluissa vaadi aina henkilökohtaista käyntiä ja esimerkiksi erilaisten todistusten esittämistä.

TE-toimistojen puhelinpalveluissa ollaan siirtymässä valtakunnalliseen palveluun.  Etelä-Savon TE-toimisto on pilottina yhdessä Lapin ja Varsinais-Suomen TE-toimistojen kanssa käynnistämässä 1.2.2016 alkaen henkilöasiakaspuheluiden yhteistä hoitamista.  Asiakkaille tällä uudistuksella ei ole vaikutusta mutta puheluun vastaavan asiantuntijan murre saattaa jatkossa olla muutakin kuin Savon murretta.

Kaikissa kunnissa käynnistyy työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu eli TYP-toiminta

TYP-toiminnan tavoitteena on edistää työttömien työllistymistä tarjoamalla heille heidän palvelutarpeensa mukaisia julkisia työvoimapalveluita sekä sosiaali-, terveys- ja kuntoutuspalveluita.  Tämän vuoden aikana Etelä-Savon kunnat, Kela ja TE-toimisto ovat valmistelleet TYP-verkostot siten, että asiakkaiden siirtyminen tähän monialaiseen yhteispalveluun toteutuu vuonna 2016. Asiakaspalvelu pohjautuu monialaiselle palvelutarvearviolle, jonka tekemiseen osallistuvat TE-toimisto, Kela ja kunnat.

TYP-palveluverkostoja muodostui Etelä-Savoon kolme; Mikkelin ja Savonlinnan seutujen sekä Pieksämäki-Juva – alueen monialaiset yhteispalvelut.  Lisäksi Heinävesi ja Joroinen kuuluvat Varkauden TYP-verkostoon. Kaikki kunnat tuovat sosiaali- ja terveyspalveluita, Kela kuntoutuspalveluita sekä TE-toimisto TE-palveluita näitä tarvitseville asiakkaille.  TYP-toiminnan tavoitteena on rakenteellisen työttömyyden alentaminen ja vaikeammin työllistyvien työnhakija-asiakkaiden saattaminen heille sopiviin palveluihin.

Linkit:

Lisätietoja:

Johtaja Sirkka Rytkönen, Etelä-Savon TE-toimisto, p. 0295 044 123


Alueellista tietoa