Navigointivalikko

Tiedotteet 2020

Tiedotearkistosta löydät tiedotteet, jotka on julkaistu 23.9.2020 mennessä. Tämän päivämäärän jälkeen ilmestyneet tiedotteet sekä yksittäiset alueelliset ELY-keskusten uutishuoneet listattuna löydät ELY-keskusten yhteiseltä uutishuoneelta STT Info -palvelusta.

Alueellista tietoa

Tiedotteet (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Kainuun ELY-keskuksen rahoituskatsaus syyskuu - joulukuu 2019 (Kainuu)

ELY-keskus hyväksyi Kainuuseen rahoitusta syys - joulukuussa 6,3 miljoonaa euroa 

ELY-keskus hyväksyi syys–joulukuussa 2019 rahoitusta 53 eri hankkeelle. Myönnetyn rahoituksen kokonaissumma on yhteensä 6 319 827 euroa.

Suurin Euroopan sosiaalirahaston tuki (390 640 euroa) myönnettiin RekryKainuuLive -osaavaa työvoimaa Kainuuseen modernein keinoin hankkeelle, jota koordinoi Kainuun ELY-keskus yhdessä Kainuun TE-toimiston kanssa. Yrityksen kehittämisavustuksista suurin myönnettiin Sotkamoon Keskinen Recycling Oy:lle hankkeeseen, jossa käytöstä poistettuja muoviputkituotteita hyödynnetään uusina raaka-aineina ja tuotteina (449 750 euroa).

Maaseuturahaston suurin tuki myönnettiin maatalouden investointiin Kajaaniin lypsykarjatalouden rakentamishankkeeseen (708 968 euroa). Maaseuturahastosta myönnettiin tukea myös Leipomo- ja kondiittoriliike Pekka Heikkinen & kumpp. Oy:lle uuden leipomorakennuksen investointiin (472 381 euroa). Leader-rahoituksella myönnettiin maaseuturahastosta investointitukea muun muassa Fysioterapian laajennukseen Vaalaan (143 980 euroa).

Digitaalisia hintalappuja ja tarkkaa sisätilapaikannusta. Case: Iiwari Tracking Solutions Oy

Iiwari Tracking Solutions Oy on Vuokatissa sijaitseva ohjelmistoyhtiö, joka on kehittänyt sisätilapaikannusteknologiaa sekä digitaalista hintalappua. Iiwarin kehittämän sisäpaikannusjärjestelmän vahvuus on paikantamisen tarkkuus. Vastaavia järjestelmiä ei vielä kilpailijoilta maailmalta löydy. Jatkokehityksessä ovat myös digitaaliset hintalaput, joiden ensisijainen tarkoitus on vähentää tuotteiden hinnoitteluun kuluvaa työaikaa. Iiwarin tuottamaa paikkatietoa voidaan hyödyntää myös muissa kaupan tarpeissa kuten asiakkaan opastuksessa ja digitaalisissa palveluissa.

Iiwari Tracking Solutions Oy:lle on myönnetty ELY-keskuksen yrityksen kehittämisavustusta alkuvuodesta 2019, jota yritys on hyödyntänyt tuotteen kehittämisessä. Yrityksellä on voimakkaat kasvutavoitteet kansainvälisille markkinoille. Paikantamiseen kehitetty teknologia mahdollistaa myös uusien tuotteiden suunnittelun sekä niiden markkinoille tuomisen. Kysyntää eri toimialoilta on jo nyt enemmän, mitä yrityksen perustajat alussa osasivat odottaa.