Navigointivalikko

Tiedotteet 2020

Tiedotearkistosta löydät tiedotteet, jotka on julkaistu 23.9.2020 mennessä. Tämän päivämäärän jälkeen ilmestyneet tiedotteet sekä yksittäiset alueelliset ELY-keskusten uutishuoneet listattuna löydät ELY-keskusten yhteiseltä uutishuoneelta STT Info -palvelusta.

Alueellista tietoa

Tiedotteet (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Kaakkois-Suomen ELY-keskus palvelee etänä heinäkuun loppuun – poikkeustilanne tuo muutoksia maatilojen tarkastuskäynteihin (Kaakkois-Suomi)

Kaakkois-Suomen ELY-keskus hoitaa asiakaspalvelua pääasiassa etänä puhelimitse ja sähköisin välinein 31.7. saakka. Puhelinvaihteemme palvelee numerossa 0295 029 000.   

Henkilöstömme tekee pääsääntöisesti etätöitä 31.7. saakka. Meidät tavoittaa normaalisti puhelimitse ja sähköpostilla. Viestimme ajankohtaisista asioista nettisivuillamme ja twitterissä @KASELYKESKUS.

ELY-keskuksen kanssa voi asioida sähköisesti. Lisätietoja sähköisestä asioinnista saa osoitteessa http://www.ely-keskus.fi/web/ely/asioiverkossa. 
 
Salpakeskuksen aulapalvelu toimii osoitteessa Salpausselänkatu 22 arkipäivisin klo 8.00–16.15. Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen kirjaamon sähköposti on [email protected].  

Poikkeustilanne tuo muutoksia tarkastuskäynteihin

ELY-keskukset ovat aloittaneet maatiloilla tehtävät peltotukien valvonnat viljelijöiden päätukihaun päätyttyä. Valvontoja tehdään marraskuun puoliväliin asti. Myös eläintukien valvonnat jatkuvat koronaviruspandemian aiheuttaman tauon jälkeen. Eläintukien valvontoja tehdään normaalisti ympäri vuoden. 

Tarkastuskäynti tehdään kolmelle prosentille maatiloista. Valvonnassa on tavallisesti viisi prosenttia tiloista, mutta osuus on tänä vuonna pienempi EU:n komission asetusmuutoksen takia. Ruokavirasto valitsee maatiloja valvontaan sekä satunnaisesti että painottaen. 

Turvallisuus huomioitava tarkastuskäynnillä   

Tarkastajat ilmoittavat tänä vuonna kaikista valvontakäynneistä ennakkoon. Eläintukien valvonnoista ilmoitetaan enintään 48 tuntia ja peltovalvonnoista 14 vuorokautta ennen tarkastusta. Valvonnasta ilmoitetaan soittamalla. Poikkeustilanteessa on vältettävä lähikontakteja, joten viljelijöiden ei kannata tänä vuonna osallistua peltovalvonnan maastokäynnille turvallisuussyistä. Myös tarkastajat pyrkivät välttämään lähikontakteja. 

Eläintukien valvonnoissa tarkastetaan eläimet ja niihin liittyvät tukiehdot. Viljelijä voi sopia tarkastajan kanssa tarvittavien asiakirjojen tarkastamisesta valvonnasta ilmoittamisen yhteydessä.

Tukea ja neuvontaa yrityksille   

ELY-keskusten yrityspalvelut ovat joustavasti ja tehostetusti yritysten tukena. Yritys-Suomi-puhelinpalvelu neuvoo alkavia ja toimivia yrityksiä eri tilanteissa numerossa 0295 020 500 (pvm/mpm) arkisin klo 9.00–16.15. Lisäksi Yritys-Suomi Talousapu -neuvontapalvelu auttaa ja neuvoo yrityksiä haastavissa talous- ja muutostilanteissa. Talousapu -neuvontapalvelun valtakunnallinen puhelinnumero on 0295 024 880. 
 
Hyödyllistä tietoa löytyy Koronavirusepidemian aiheuttamat valtion tukitoimet yrityksille, viljelijöille ja työnhakijoille -sivulta