Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Lounais-Suomen sinilevätilanne jatkuu maltillisena (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Epävakainen sää on pitänyt sinilevätilanteen viime viikon tapaan rauhallisena niin sisävesillä kuin merialueellakin Lounais-Suomessa. Sinilevien vakioseurannassa sinilevää on havaittu tällä viikolla yhdeksällä vakiohavaintopaikalla, joista suurin osa on sisävesissä. Havaitut sinilevämäärät ovat olleet kuitenkin pääasiassa vähäisiä.

Merialueen vakioseurantapaikoista sinilevää on havaittu tällä viikolla vain kahdessa havaintopaikassa: Turun Saaronniemessä ja Uudenkaupungin Mannervedellä. Molemmissa paikoissa sinilevää oli vähäisiä määriä.

Sisävesialueiden vakioseurantapaikoilla sinilevää on havaittu tällä viikolla pääasiassa samoilla paikoilla kuin viime viikollakin. Vähäisiä määriä sinilevää havaittiin Köyliönjärven Yttilän Ottassa, Säkylän Pyhäjärvessä Katismaan uimarannalla ja Kauttuan havaintopaikalla, Siikaisten Valkjärvellä sekä Kokemäen Sääksjärvellä. Kemiönsaaren Dragsfjärdenissä ja Kiskon Kirkkojärvessä sinilevää on havaittu tällä viikolla runsaasti.

Ilmoita levähavainnosta

Vakiohavaintopaikkojen lisäksi Varsinais-Suomen ELY-keskus ottaa vastaan levähavaintoja ympäri Lounais-Suomea. Havainnot voi ilmoittaa numeroon 0295 022 530. Järvi-Meriwikiin on mahdollista kirjata levähavaintoja muualtakin kuin vakiohavaintopaikoilta, joko kirjautumalla palveluun tai älypuhelimeen ladattavan Havaintolähetti-sovelluksen kautta (linkki alla). Erityisen runsaista tai poikkeuksellisista levähavainnoista on mahdollista lähettää myös näyte analysoitavaksi Varsinais-Suomen ELY-keskukseen. Ennen levänäytteen lähettämisestä tulee olla yhteydessä ELY-keskukseen (0295 022 530).

Linkkejä:

Lounais-Suomen levätilannekatsaukset
Järvi-meriwiki  (jarviwiki.fi)
Havaintolähetti (jarviwiki.fi)
Lounais-Suomen sinilevähavainnot (karttasovellus)
Valtakunnalliset levätilannekatsaukset (syke.fi)

Lisätietoja:

Ylitarkastaja Sanna Kipinä-Salokannel, puh. 0295 022 879


Alueellista tietoa