Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Työttömyys alenee ripeästi Varsinais-Suomessa (Varsinais-Suomi)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli marraskuun lopussa 22 800 työtöntä työnhakijaa. Marraskuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee - nyt 200 henkilöllä.  Viime vuoden marraskuusta määrä väheni 19 prosentilla (5 300 henkilöllä) eli hieman ripeämpään tahtiin kuin koko maassa.

Työttömien osuus työvoimasta oli marraskuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,9 % eli 2,3 %-yksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa (10,3 %)  ja samalla osuus on maan ELY-keskusalueista neljänneksi pienin.

Työttömien määrä väheni vuoden takaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Vuotta aiemmasta työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa. Näin tapahtui myös nuorten työttömyyden osalta.  Ripeimmin työttömien määrä väheni Vakka-Suomen seudulla (-23 %) , kun Turunmaan saaristoissa alenemistahti jäi hitaammaksi (-11 %). Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta. Nyt pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee kaikissa alueen seutukunnissa. Pitkäaikaistyöttömyys vähenee jo 22 kunnassa: esimerkiksi Salossa, Turussa, Raisiossa ja Naantalissa pitkäaikaistyöttömien määrä alenee.

Joulukuun aikana työttömien määrä yleensä kasvaa ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Tarkempaa tietoa:

Uusi Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus, nettiversio

  • monikäyttöinen nettiversio, jossa  kuviot kuten koko katsauskin ovat tallennettavissa

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-varsinais-suomi-tyollisyyskatsaukset#.V2geMDGcwVA

  • työllisyyskatsaukset pdf-muodossa

 

Lisätietoja:

Juha Pusila

puh. 0295 022 772


Alueellista tietoa