Navigointivalikko
Liikenne chat skripti

Pysäkkiasiat-ingressi

Pysäkkiasiat

ELY-keskukset vastaavat maanteiden joukkoliikenneinfrastruktuurin kehittämisestä ja sen hoidosta.  Pysäkkien parantamisella lisätään joukkoliikennepalveluiden houkuttelevuutta ja parannetaan palvelutarjonnan saavutettavuutta.

Linja-autopysäkkien suunnittelun lähtökohtana ovat erityisesti matkustajien tarpeet ja liikenneturvallisuus. Lisäksi hyvällä pysäkkisuunnittelulla parannetaan linja-autoliikenteen olosuhteita ja houkuttelevuutta. Pysäkkijärjestelyiden tulee olla turvallisia ja liikenteellisesti sujuvia sekä taloudellisia rakentaa ja kunnossapitää. Pysäkkien kehittämiseen ja ylläpitoon käytettävät resurssit ovat rajalliset, joten oleellista on  kohdentaa kehittäminen oikein ja oikeisiin kohteisiin sekä toisaalta löytää vähemmän merkittäville pysäkeille riittävä palvelutaso.

ELY-keskukset ylläpitävät  olemassa olevaa pysäkkiverkkoa ja rakentavat  levikkeitä ja pystyttävät katoksia. Joukkoliikenneinfrastruktuurista tulee toimenpide-ehdotuksia eri tahoilta, esim. kunnilta, kouluilta ja yksittäisiltä joukkoliikenteen käyttäjiltä. Toimenpide-ehdotusten osalta arvioidaan pysäkin käyttäjämäärät, liikenteelliset olosuhteet ja pysäkin sijainti.  Vapaamuotoisen pysäkkiehdotuksen voi toimittaa Liikenteen asiakaspalvelulle Palauteväylä-palvelussa.


Alueellista tietoa


TIETOA ALUEELTA

Pysäkkiasiat - Uusimaa ja Häme

Uudenmaan ELY-keskus vastaa liikenneasioista myös Hämeen alueella.

Ota yhteyttä

Liikenteen asiakaspalvelu

  • Palauteväylä
  • 0295 020 600 ma-pe klo 9-16  (pvm/mpm)
  • Chat-palvelu avoinna arkisin klo 12-16.


​​​​​​​Tienkäyttäjän linja 0200 2100 - Ilmoitukset liikennettä vaarantavista ongelmista tiestöllä (24 h/vrk, pvm/mpm).