Navigointivalikko
Uutiset 2019

Viidesluokkalaiset visioivat tulevaisuuden liikennettä - piirustuskilpailun voitto Ruokolahdelle (Kaakkois-Suomi)Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen liikenneturvallisuusvastaava Sonja Lehtonen ja Liikenneturvan Tarja Korhonen luovuttivat pääpalkintona olleen jopon ja pyöräilykypärän kilpailun voittaneelle Hilpi Pitkäselle Ruokolahden koululla perjantaina 31.5.2019. Toiseksi kilpailussa tuli niin ikään Ruokolahdelta Kaisu Keltanen, joka palkittiin pyöräilykypärällä ja turvallisuustarvikkeilla. (Kaisu ryhmäkuvassa kypärä kädessä ja Hilpi hänen vieressään pyörän takana). Kuva: Tarja Korhonen, Liikenneturva.
 

Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmä järjesti maalis-huhtikuussa Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson viidesluokkalaisille suunnatun piirustuskilpailun.  Neljättä kertaa järjestetyn kilpailun aiheena oli tänä vuonna "tulevaisuuden turvallinen liikenne". Kärkisijat menivät Ruokolahdelle ja Kouvolaan.


Hilpi Pitkänen sai palkinnoksi jopon ja pyöräilykypärän. Kuva: Tarja Korhonen, Liikenneturva.

 

Kilpailukutsussa opettajia ohjeistettiin keskustelemaan oppilaiden kanssa siitä, minkälaista liikkuminen ja liikenne tulevaisuudessa ovat, kun teknologiasta, virtuaalitodellisuudesta, lisätystä todellisuudesta, tekoälystä, roboteista ym. tulee arkipäivää lähes kaikilla elämän osa-alueilla – myös liikenteessä. Aikaperspektiviivin hahmottamiseksi piirustuksen tavoitevuodeksi ehdotettiin esim. vuonna 2050, jolloin nyt viidesluokkalaiset lapset ovat "nelikymppisiä".

Kilpailuun saatiin yhteensä 123 piirustusta 10 eri kunnasta ja 17 eri koulusta. Kilpailuraatina toimi Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmä, joka valitsi voittajakolmikoksi perusteluineen seuraavat työt:

 1. Hilpi Pitkänen, Ruokolahden koulu, Ruokolahti


   

  Hilpi Pitkäsen piirustus, 1. palkinto

  "Kuva on kaunis. Siinä on käytetty värejä hienosti ja huomioitu myös perspektiivi. Lisäksi piirtäjä on esittänyt rohkean näkemyksen tulevaisuudesta."

  2. Kaisu Keltanen, Ruokolahden koulu, Ruokolahti


   

  Kaisu Keltasen piirustus, 2. palkinto

  "Piirustus on hienosti toteutettu. Siinä on luova näkemys tulevaisuuteen."
   

  3. Elina Talvinen, Keskustan koulu, Kouvola

  Elina Talvisen piirustus, 3. palkinto

  "Työssä on mukavasti huomioitu sekä tulevaisuus että realismi."

  Kärkikolmikon lisäksi erittäin tasaisessa kilpailussa päädyttiin antamaan kunniamaininnat seuraaville oppilaille ja heidän tekemilleen laadukkaille piirroksille
  Nella Salojärvi, Lönnrotin koulu, Lappeenranta
  Ella Karine, Ruokolahden koulu, Ruokolahti
  Henna Salonen, Kirkonkylän koulu, Taipalsaari
  Reeta Purho, Vuolenkosken koulu, Iitti
  Nanna Siitonen, Ruokolahden koulu, Ruokolahti
  Pihla Saari, Kirkonkylän koulu, Taipalsaari.

  Palkitut työt ovat nähtävissä Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustoimijan Facebook-sivuilla:https://fi-fi.facebook.com/kasliitutoimijja

   


Alueellista tietoa