Navigointivalikko
Uutiset 2019

Akkujen maahantuojien tehovalvonta käynnissä

Akku

Akkujen ja paristojen tuottajavastuun vapaamatkustajavalvontaa on tehostettu vuoden 2019 toisella puoliskolla. Tuottajavastuun valvontakirjeitä on toimitettu niin sähköpotkulautayrityksille kuin autojen sekä matkailuajoneuvojen maahantuojille. Yhteensä kirjeitä on lähetetty heinäkuun alusta syyskuun puoliväliin mennessä noin 140 kappaletta. Syksyn aikana vapaamatkustajavalvontaa tehdään myös irtoparistojen ja -akkujen osalta.

"Tullilta on juuri pyydetty irtoparistojen ja -akkujen maahantuontitietoja tammi-elokuulta 2019. Kunhan saadaan maahantuontitiedot, niitä vertaillaan hyväksyttyihin tuottajiin ja tuottajayhteisöjen jäseniin. Jos yritystä ei löydy listoilta, sille toimitetaan valvontakirje, jossa kerrotaan tuottajavastuusta, velvollisuuden täyttämisestä ja mahdollisesta laiminlyöntimaksusta", kertoo akkujen ja paristojen tuottajavastuun valvonnasta vastaava ylitarkastaja Matti Lenkkeri.

Jätehuollon tuottajavastuu koskee kaikkia paristojen ja akkujen valmistajia ja maahantuojia. Siihen kuuluvat muun muassa ajoneuvojen sekä sähkölaitteiden sisällä Suomen markkinoille tuodut akut ja paristot. Tuottajavastuu koskee myös käytettyjen autojen sisällä olevia akkuja, kun auto tuodaan Suomen markkinoille ensimmäistä kertaa.  Yritysten tuottajavastuun toteutumista valvotaan valtakunnallisesti Pirkanmaan ELY-keskuksessa.

Lue lisää

ymparisto.fi/tuottajavastuu

 

 

 


Alueellista tietoa