Navigointivalikko
Uutiset 2018

Yhteistyössä suunniteltu ja rahoitettu koulutus auttaa yritystä uusien osaajien tai nykyisen henkilöstön kouluttamiseen (Pirkanmaa)

Pirkanmaalla yritykset rekrytoivat vilkkaasti uutta työvoimaa. Elinkeinoelämän tilanne on ollut valoisa koko vuoden ja työttömyys on jatkanut laskuaan. Samalla kun avoimien työpaikkojen määrä on kasvanut, on uusien osaajien rekrytoiminen vaikeutunut.

Yritysten kasvavat tarpeet ovat heijastuneet myös palvelujen kysyntään ELY-keskuksessa. Yritysten, ELY-keskuksen, TE-toimiston ja koulutusorganisaatioiden yhdessä suunnittelemat ja rahoittamat yhteishankintakoulutukset ovat tarjonneet ratkaisuja osaavan työvoiman saamiseen.

- Yritykset ovat käyttäneet ilahduttavasti Rekrykoulutusta tänä vuonna. Yli 400 osaajaa on päässyt töihin räätälöidyn koulutuksen kautta, toteaa yksikönpäällikkö Riikka Joutsensaari ELY-keskuksesta.
- Erityisesti ICT-alan yritykset ovat nähneet koulutuksen hyvänä väylänä löytää osaajia ja vahvistaa heidän tietojaan ja taitojaan alalla, jossa osaamisvaatimukset muuttuvat todella nopeasti.

Kasvavat työvoiman tarpeet ja osaajien löytämisen vaikeus on näkynyt myös teollisuus- ja kuljetusalojen rekrytointikoulutusten määrän nousuna tänä vuonna. Koulutuksia toteutetaan kuitenkin hyvin monien alojen erilaisiin ammatteihin, tehtäviin ja tarpeisiin. 

- Jo yhdenkin henkilön rekrytointiin voidaan räätälöidä kestoltaan ja sisällöltään sopiva koulutuspaketti. Pirkanmaalla on hyvä kouluttajien verkosto, joka mahdollistaa yksilöllisetkin ratkaisut, vinkkaa koulutusasiantuntija Pirja Volanen.

Yritysten kasvu ja liiketoiminnan kehittyminen näkyvät myös Täsmäkoulutuksen hyvänä kysyntänä ELY-keskuksessa. Täsmäkoulutus on suunnattu yritysten, niiden henkilöstön ja johdon kokonaisvaltaiseen osaamisen kehittämiseen yrityksen merkittävissä muutostilanteissa. Tänä vuonna jo yli 1000 henkilöä on osallistunut tänä vuonna yrityskohtaisiin koulutus- ja kehittämishankkeisiin.

- Positiivisesta murroksesta Pirkanmaalla kertoo se, että Täsmäkoulutus-hankkeita on kohdistunut erityisen vahvasti teollisuuden toimialan yrityksiin. Olemme myös halunneet tukea teollisuuden uudistumista ja käynnissä olevia muutoksia, toteaa koulutusasiantuntija Urpo Salkoaho.

Tulevana vuonna Pirkanmaalle laajenee Lounais-Suomessa käytössä ollut Silta-sopimus, jonka tavoitteena on yhdistää valtakunnalliset ja alueelliset voimavarat alueen kasvupotentiaalin täysimääräiseen hyödyntämiseen. Mukana ovat keskeiset ministeriöt, kuten työvoima- ja elinkeinoministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö sekä liikenne- ja viestintäministeriö.
- Toivomme, että saamme lisää resursseja ministeriöistä Pirkanmaalle tärkeään osaamisen kehittämiseen. Hyviä hankkeita riittää! kertoo Riikka Joutsensaari.

 

Kysy lisää yhteishankintakoulutuksista:

  • Pirja Volanen
  • Urpo Salkoaho
  • Riikka Joutsensaari

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi


Alueellista tietoa