Navigointivalikko
Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uuden työn ja yrittäjyyden pilotti tukee itsensätyöllistämistä

Pilotin avulla kerrotaan työnhakijoille erilaisista työn tekemisen mahdollisuuksista, joita digitaalisilla alustoilla toimivat palveluntuottajat ja laskutuspalvelut tarjoavat.

Perinteinen palkkatyö ja yrittäjyys eivät ole enää ainoat vaihtoehdot työllistyä. Yhä useampi suomalainen työskentelee jatkossa vakituisten ja koko- tai osa-aikaisten työsuhteiden rinnalla ja ulkopuolella ns. itsensätyöllistäjinä.

Samaan aikaan yleistyvät digitaaliset alustat, jotka tarjoavat työn teettäjille ja tekijöille kohtauspaikan, jossa välitetään lyhytaikaisia työtehtäviä tai projektityötä.

– Alustatalous tulee muuttamaan työhakua ja rekrytointia. Selvitämme nyt käynnistyvässä pilotissa yhdessä palveluntarjoajien kanssa, miten julkinen työnvälitys voi tukea työnhakijoiden työllistymistä erilaisilla uusilla itsensätyöllistämisen ja yrittäjyyden tavoilla, työministeri Jari Lindström kertoo.

Uuden työn ja yrittäjyyden pilotti käynnistyi 22.5.2017 ja se kestää marraskuun 2017 loppuun. Pilotin kokemuksista tehdään seurantatutkimus, jossa tarkastellaan muun muassa työnhakijoiden kokemuksia ja työtilaisuuksien merkitystä työllistymiselle.

Lue lisää:

 


Alueellista tietoa