Navigointivalikko
Uutiset 2015

Uutiset 2015

Uutiset

Valoa pimeyteen Sääksjärvellä (Pirkanmaan ELY-keskus)

Pirkanmaan liikenneturvallisuusyhteistyöryhmän tempaus Sääksjärven koulun kohdalla Lempäälässä kiinnitti marraskuisena varhaisaamuna huomion jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden näkyvyyteen. Kaatosateen ja pimeyden vuoksi lähes nollassa ollut näkyvyys osoitti vastaan sanomattomasti heijastinten ja pyöränvalojen välttämättömyyden.

– Syksyllä ja talvella suojateillä kulkevien näkyvyys nousee yhä tärkeämmäksi asiaksi. Tummiin pukeutunutta jalankulkijaa ja valotonta pyöräilijää on erittäin vaikea, miltei mahdoton havaita taajamanopeuksissakaan hämärässä ja sateisessa kelissä, kuvaa tempauksessa mukana ollut liikenneturvallisuusasiantuntija Suvi Vainio Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Lempäälän aamuliikenteessä Liikenneturvan, Pelastuslaitoksen ja ELY-keskuksen edustajat jakoivat ohi kulkeneille jalankulkijoille heijastimia ja pyöräilijöille lamppuja. Poliisi osallistui tempaukseen järjestämällä samaan aikaan paikalla oman valvontaiskunsa, jossa erityishuomio oli autoilijoiden nopeuksissa ja jalankulkijoiden huomioimisessa suojateiden kohdalla. Tempaus tuli ilmiselvästi tarpeeseen: ilman heijastinta tai pyöränvaloa kulkevia tuli vastaan yllättävänkin paljon. Poliisinkin haaviin osui turhan raskaalla kaasujalalla varustettuja autoilijoita.

Led-valot testissä Sääksjärven koulun kohdalla

Tien pintaan, kahdelle Sääksjärven koulun kohdalla olevalle suojatielle, asennettiin syksyllä uudenlaiset led-valot. Ledien tehtävänä on kiinnittää autoilijoiden huomio suojateihin ja muistuttaa oikeasta ajonopeudesta. Ledit ovat osa kokeiluhanketta, jossa on testattu erilaisia pieniä suojatien parantamiskeinoja yhteensä 15 suojatiellä Lempäälän Tampereentiellä. Hankkeeseen kuuluu toimenpiteiden vaikutusten seuranta muun muassa nopeustietojen osalta, mutta kaikenlainen palaute hankkeesta on ELY-keskukselle tervetullutta. Helpoiten palautetta voi antaa Liikenteen asiakaspalvelukeskuksen kautta: Liikenteen asiakaspalvelukeskus, liikenteen.asiakaspalvelu(at)liikennevirasto.fi, p. 0295 020 600.


Alueellista tietoa