Navigointivalikko
Uutiset 2014

Uutiset 2014

Uutiset

Vikuri-hankkeessa torjutaan villiintyneitä vieraskasvilajeja (Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus)

Vikuri-hankkeen viimeinen maastokausi on alkamassa ja torjuntajoukot ovat aloittaneet luontoon levinneiden vieraskasvilajien torjunnan. Uusia ilmoituksia otetaan edelleen vastaan. Vielä tänä kesänä on siis mahdollista saada käytännön apua haitallisten vieraskasvilajien hävittämiseen!

Kansalaisten osallistuminen on tarpeen, jotta vieraslajeja voidaan estää valtaamasta luontoa. Laittoman leviämisen puutarhoista on lakattava. Vikuri-hanke opastaa mielellään niitä, jotka omin päin haluavat hävittää esiintymän tai järjestää torjuntatalkoot.

Vuoden loppuun saakka hanke ottaa vastaa ilmoituksia luontoon levinneistä jättiputken, jättipalsamin, kurtturuusun ja lupiinien esiintymistä kuin myös muista helposti luontoon leviävistä puutarhalajeista kuten japanintatar ja etelänruttojuuri. Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse tai verkkosivuilta www.ymparisto.fi/vikuri löytyvällä sähköisellä lomakkeella. Havainnot voi ilmoittaa myös vastikään avattuun kansalliseen vieraslajiportaaliin: www.vieraslajit.fi.

Lisätietoja: 


Alueellista tietoa