Navigointivalikko
Uutiset 2014

Uutiset 2014

Uutiset

Pohjois-Savon ELY-keskus pyytää ehdotuksia syksyllä 2014 ja vuonna 2015 alkavista työvoimakoulutuksista (Pohjois-Savon ELY-keskus)

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on käynnistänyt työvoimakoulutuksen suunnittelun ja laatii hankintasuunnitelmaa syksyllä 2014 ja vuonna 2015 alkavista työvoimakoulutuksista. ELY-keskuksella on hyviä kokemuksia yhteistyö- ja sidosryhmien koulutusehdotuksista ja -ideoista koulutussuunnittelun yhtenä välineenä.

Työvoimakoulutuksen painopisteinä ovat työvoiman osaamisen lisääminen, yritysten osaamisen ja kasvun tukeminen sekä työnhakijoiden nopean työllistymisen edistäminen. Hallitusohjelman mukaan työttömien, erityisesti nuorten ja pitkäaikaistyöttömien, osallistumista koulutukseen lisätään. Suunnittelussa huomioidaan myös nuorisotakuun tavoitteet; että nuoret löytävät polun koulutukseen ja työhön. Työvoimakoulutusta tulee suunnata kasvu- ja työvoimapula-aloille kestävän työllistymisen edistämiseksi.


Nykyisessä talous- ja työllisyystilanteessa työvoimakoulutuksen vaikuttavuuden merkitys korostuu. Työllisyysennusteiden laatiminen ja koulutuksen suuntaaminen oikealla tavalla yritysten tarpeisiin on yhä haastavampaa. Työvoimakoulutuksen suunnittelun osana asiantuntijatahot voivat tehdä työvoimakoulutusehdotuksia, jotka osoitetaan Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistolle. Ehdotukset tulee tehdä TE-toimistolle liitteenä olevalla lomakkeella 28.2.2014 mennessä, jotta ne ehditään käsitellä ennen tarjouspyynnön laatimista.

Hankittavaa ammatillista työvoimakoulutusta koskeva tarjouspyyntö julkaistaan 28.4.2014. Aiemmin tänä vuonna (4.2.2014) on julkaistu korkeasti koulutettujen työvoimakoulutusta koskeva tarjouspyyntö. Helmi-maaliskuussa julkaistaan vielä yhteishankintakoulutuksia koskeva tarjouspyyntö.

Lisätietoja antavat
aikuiskoulutuspäällikkö Jan Blomberg, Pohjois-Savon ELY-keskus, puh. 0295 026 552
ylitarkastaja Raili Nissinen, Pohjois-Savon ELY-keskus, puh. 0295 026 541.
asiantuntija Arto Mustonen, Pohjois-Savon TE-toimisto, puh. 0295 043 634

Liite:
Työvoimakoulutusehdotuslomake (word)


Alueellista tietoa