Navigointivalikko
Uutiset 2014

Uutiset 2014

Uutiset

 "Suomi ensin!"  Team Finland maailmalla ja Suomessa (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)

 "Suomi ensin!"  Team Finland maailmalla ja Suomessa. 

Kaakkois-Suomen alueellisen Team Finland -verkoston toiminta on käynnistynyt ja  ELY-keskuksella on siinä  koordinaatiovastuu.


Team Finland -verkosto edistää Suomen asiaa maailmalla: Suomen taloudellisia ulkosuhteita, suomalaisten yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja ja Suomen maakuvaa. Kotimaan alueellisten Team Finland -verkostojen tehtävänä on koota alueen eri kansainvälistymistoimijat yhdeksi verkostoksi ja suoraviivaistaa eri toimijoiden kansainvälistymispalvelut selkeäksi kokonaisuudeksi yritysten suuntaan yhteisen Team Finland -brändin alle. Kyseessä ei ole uusi organisaatio eikä uutta byrokratiaa, vaan väline toiminnan tehostamiseksi. Kaakkois-Suomen verkostoon on koottu seuraavat valtion julkisrahoitteiset ja kunnalliset organisaatiot sekä yksityiset tahot: ELY-keskus, Finnvera, Finpro, Tekes, Cursor Oy, Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy, Kouvola Innovation Oy, Wirma Lappeenranta Oy, Etelä-Karjalan kauppakamari, Kymenlaakson kauppakamari, Etelä-Karjalan Yrittäjät ja Kymen Yrittäjät.

Mitä uutta TF-verkoston toiminta tuo alueemme aiempaan yhteistyöhön, ja yrityksille?
 

Alueellisen verkoston tulee toimia "ensimmäisenä kontaktina" yrityksille kansainvälistymiseen liittyvissä julkisissa palveluissa. Samaten sen tulee välittää yrityskentälle ulkomaiden Team Finland -tiimien (yli 70 paikallista tiimiä eri puolilla maailmaa) tuottamaa tietoa liiketoimintamahdollisuuksista. Alueellinen painopiste Kaakkois-Suomessa tulee olemaan jatkossakin Venäjä. Toiminnassa painotetaan pk-yritysten kansainvälistymispalveluja sekä investointien edistämistä alueelle.

Team Finland -palvelut tarjoavat muun muassa tietoa, neuvontaa, viranomaisvaikuttamista, verkottamista, promootiota ja rahoitusta. Team Finland tarjoaa myös konkreettisia työkaluja niin yritysten kuin muiden toimijoiden käyttöön, mm. maakuvan työkalupakin, joka sisältää valmiita esityksiä ja kuvapankin, sekä  uutisia, tapahtumia ja raportteja maailmalta.

Katso lisää www.team.finland.fi  tai ota yhteyttä Sari Federley, Kaakkois-Suomen Team Finland -koordinaattori, puh. 0295 029 042 tai [email protected].


    Team Finland maailmalla: Moskovan Innovaatiofoorumi, lokakuu 2013


Alueellista tietoa