Navigointivalikko

Tiedotteet 2020

Tiedotearkistosta löydät tiedotteet, jotka on julkaistu 23.9.2020 mennessä. Tämän päivämäärän jälkeen ilmestyneet tiedotteet sekä yksittäiset alueelliset ELY-keskusten uutishuoneet listattuna löydät ELY-keskusten yhteiseltä uutishuoneelta STT Info -palvelusta.

Alueellista tietoa

Tiedotteet (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Pirkanmaalla ELY-keskuksen koronarahoitus kohdistuu useiden eri toimialojen yrityksiin

Pirkanmaalla pienet 1-5 henkilöä työllistävät yritykset ovat hakeneet aktiivisesti ELY-keskuksen koronarahoitusta. Tiistaihin 28.4. kello 15 mennessä hakemuksia on saapunut 1968 kappaletta, niitä on käsitelty 460 kappaletta ja tukea on myönnetty 326 yritykselle yhteensä noin 3,4 miljoonaa euroa.

Tähän mennessä tehtyjen päätösten perusteella tuki on kohdistunut Pirkanmaalla erityisesti taksiliikenteeseen, ravintolatoimintaan, moottoriajoneuvojen huoltoon, asuin- ja muiden rakennusten rakentamiseen, baareihin ja kahviloihin sekä ohjelmistojen suunnitteluun ja valmistukseen.

- Olemme onnistuneet tavoittamaan hyvin juuri nyt tukea tarvitsevia yrityksiä. Tähän mennessä tehtyjen päätösten perusteella Pirkanmaalla tuki on myös jakautunut useille eri toimialoille, sanoo vs. johtaja Riikka Joutsensaari Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Valtaosa eli 290 kappaletta Pirkanmaalla 28.4. mennessä tehdyistä myönteisistä päätöksistä on tilanneanalyysejä, jossa avustuksen maksimimäärä on 10 000 euroa. Sen avulla yritys voi selvittää ja suunnitella mm. toimintaansa, uusia liiketoimintoja sekä tuotannon ja palvelujen organisoimista koronan aiheuttamassa markkina- ja tuotantohäiriössä ja sen jälkeen.

Pirkanmaalla 36 yritykselle on myönnetty avustusta kehittämistoimenpiteeseen, jossa avustuksen maksimimäärä on 100 000 euroa. Kehittämistoimenpiteet voivat liittyä liiketoiminnan uudelleensuuntaamiseen, alihankintaverkoston kehittämiseen, tuotannon uudenlaiseen organisointiin, tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen sekä osaamisen vahvistamiseen.

Tiedot myönteisistä koronarahoituspäätöksistä saatavilla kunnittain verkosta

Lista rahoitetuista yrityksistä on julkaistu ELY-keskuksen verkkosivuilla. Listattuna ovat 27.4. mennessä myönteisen päätöksen saaneet yritykset, niiden toimiala, tukimuoto, yritysmuoto ja yrityksen koko, kotikunta, maakunta sekä rahoitusmäärä. Lista löytyy sivun oikealta palstalta: http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-keskusten-koronarahoituksen-jakautuminen

Katso myös koko Suomen tilanne 29.4. julkaistusta tiedotteesta: http://www.ely-keskus.fi/web/ely/uutiset-2020/-/asset_publisher/OvA3wfzIQ4AO/content/ely-keskusten-koronarahoituksen-hakemusmaarat-ja-seka-haetut-avustussummat-kasvus-1