Navigointivalikko

Tiedotteet 2020

Tiedotearkistosta löydät tiedotteet, jotka on julkaistu 23.9.2020 mennessä. Tämän päivämäärän jälkeen ilmestyneet tiedotteet sekä yksittäiset alueelliset ELY-keskusten uutishuoneet listattuna löydät ELY-keskusten yhteiseltä uutishuoneelta STT Info -palvelusta.

Alueellista tietoa

Tiedotteet (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Itä-Suomen tämän kesän päällystystyöt käynnistyvät Vt 5:ltä Kuopiossa (Itä-Suomi)

Pohjois-Savon ELY-keskuksen alueen (Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala) maanteiden päällystystyöt käynnistyvät tänään 4.5.2020 valtatie 5:llä Humalajoki-Hiltulanlahti sekä Kellolahti-Vuorela väleillä.

Pohjois-Savon ELY-keskus käyttää vuonna 2020 päällystetyn tieverkon päällysteiden ja tiemerkintöjen ylläpitoon Itä-Suomessa noin 30 miljoona euroa. Käytettävissä oleva rahoitus on noin kaksinkertainen viime vuoteen nähden

Maanteitä päällystetään Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa yhteensä noin 500 kilometrin matkalla, kun edellisenä vuonna päällystyspituus oli 240 km.

Koko Itä-Suomessa päällystetyn tieverkon pituus on noin 8 500 kilometriä.

Päällystetyn tieverkon ylläpitotyöt muodostuvat teiden uudelleenpäällystystöistä, päällysteiden paikkauksista sekä tiemerkintöjen kunnostamisesta. Päällystystöiden yhteydessä tehdään muutamilla kohteilla myös pieniä tierakenteen parantamistoimenpiteitä.

Poikkeuksellisissakin oloissa työmaiden liikenteenohjausta ja nopeusrajoituksia on noudatettava työntekijöiden sekä liikenteen turvallisuuden takaamiseksi. Tänäkin vuonna maanteiden tienpäällystyskohteissa on käytössä saattoautoja turvallisuuden parantamiseksi.

Päällystystyön jälkeen tietyömaan aikaiset nopeusrajoitukset voidaan poistaa, kun kaikki päällystystyön vaiheet ja tiemerkintätyöt ovat valmiina. Tiemerkintätyöt valmistuvat yleensä viimeistään kolmen viikon kuluttua päällystystyön valmistumisesta.

Itä-Suomen alueella päällystysurakoitsijana toimivat NCC Industry Oy, Peab Asfalt Oy ja Skanska Industrial Solutions Oy.

Merkittävimpiä kohteita tulevana kesänä

Pohjois-Savo:

  • Vt 5 Kellolahti-Vuorela, 9,0 km (molempien ajoratojen kaikki kaistat)
  • Vt 5 Oravijärvi-Kuohunkangas, 17,5 km (sis. ajoradan leventämisen 1 metrillä)
  • Vt 23 Varkauden keskusta, 3,0 km

Pohjois-Karjala:

  • Vt 6 Kontiolahti-Ahmovaara, 38,6 km
  • Kt 73 Kurkisuo-Lieksa, 14,0 km
  • Kt 74 Maukkula-Ilomantsi, 9,4 km

Etelä-Savo:

  • Vt 5 Tikkala-Savilahti, 11,0 km
  • Vt 13 Tusku-Harjumaa, 23,4 km
  • Kt 62 Hurissalo-Saha, 25,2 km

 

 

Lisätietoja:
Ylläpitovastaava Kimmo Tiikkainen, Pohjois-Savon ELY-keskus, puh. 0295 026 766, kimmo.tiikkainen(at)ely-keskus.fi