Navigointivalikko

Tiedotteet 2020

Tiedotearkistosta löydät tiedotteet, jotka on julkaistu 23.9.2020 mennessä. Tämän päivämäärän jälkeen ilmestyneet tiedotteet sekä yksittäiset alueelliset ELY-keskusten uutishuoneet listattuna löydät ELY-keskusten yhteiseltä uutishuoneelta STT Info -palvelusta.

Alueellista tietoa

Tiedotteet (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus harventaa bussiliikenteen vuoroja koronaviruksen vuoksi ensi maanantaista 23.3.2020 alkaen (Pohjalaismaakunnat)

Etelä-Pohjanmaan ELY keskuksen hankkimaa bussiliikennettä joudutaan sopeuttamaan koulujen ja muiden oppilaitosten sulkemisen vuoksi. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus hankkii bussiliikennettä Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueilla.

Osa koululaisliikenteestä on keskeytetty 18.3. alkaen ja loput pääosin kouluja ja oppilaitoksia palvelevasta liikenteestä keskeytetään 23.3. alkaen. Keskeytys kestää 13.4. asti tai pidempään, mikäli koulut pysyvät kiinni.

Alla olevan linkin taulukosta löytyy Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen hankkiman bussiliikenteen vuorojen tilanne. Taulukkoa päivitetään tarpeen mukaan kerran vuorokaudessa. Tietoja voi hakea myös liikennöitsijöiden ja Matkahuollon verkkosivuilta.

Julkisen henkilöliikenteen käyttäjien tulee varautua aikataulumuutoksiin, vuorojen peruuntumisiin ja liikenteen ajoittaiseen keskeytymiseen.

ELY-keskus seuraa tilanteen kehittymistä ja reagoi tarvittavilta osin tilanteeseen. Matkustajamäärien vähentyessä ja tilanteen pitkittyessä tulee varautua siihen, että vuoroja supistetaan lisää 30.3.2020 alkaen.

Ohjeita matkustajille:

·       Älä matkusta julkisilla liikennevälineillä sairaana
·       Käytä maksamisessa mobiililippua tai matkakorttia, vältä käteisen käyttämistä
·       Huolehdi, että yskit tai aivastat paperiliinaan tai hihaan. Heitä paperinenäliina roskiin samantien. 
·       Pidä hansikkaat kädessä. Näin toisten ihmisten käsistä esimerkiksi penkkien kahvoihin siirtyneet taudinaiheuttajat eivät pääse helposti tarttumaan. Voit pienentää tartuntariskiä välttämällä koskemasta paljain käsin pintoja, joihin monet ihmiset koskevat. 
·       Älä koskettele kasvojasi, äläkä kättele.
·       Vältä turhaa matkustamista
·       Pese käsiäsi usein ja huolella.

Lisätietoja virka-aikaan (medialle) Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta: