Navigointivalikko
Tiedotteet 2018

Venatorin yt-neuvottelut ovat käynnistyneet (Satakunta)

Muutosturvatoimet on käynnistetty Porin Venatorin tehtaalla. Venator on ilmoittanut aikovansa sulkea titaanidioksidia tuottavan tehtaansa ja koko henkilökuntaa koskevat yt-neuvottelut on aloitettu. Ministerit Lintilä ja Lindström toteavat työ- ja elinkeinoministeriön tänään julkaisemassa tiedotteessa, että julkiset toimet viritetään nopeasti Venatorilta irtisanottavien tukemiseksi ja osaamisen hyödyntämiseksi .

- Tehtaan lopettaminen on toteutuessaan kova isku Porille ja koko Satakunnalle. Reagoimme tilanteeseen nopeasti ja teemme tiiviisti yhteistyötä eri toimijoiden kesken. Vastuunkantoa ja toimia edellytämme myös yhtiöltä, toteaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

- Yt-neuvottelut käynnistyvät tilanteessa, jossa osaajista on pulaa kautta maan. Tarjoamme kaikille Venatorin työntekijöille räätälöityjä TE-toimiston tuki- ja neuvontapalveluja nopean uudelleentyöllistymisen tueksi, kertoo työministeri Jari Lindström.

Satakunnan TE-toimiston johtaja Juhani Sundell ja Satakunnan ELY-keskuksen ylijohtaja Marja Karvonen kertovat eri tahojen reagoinnin  tilanteeseen olleen kiitettävän ripeää.  

- Tilannearvion ja vaikutusten selvitys on käynnistetty yhteistyössä Porin kaupungin, ELY-keskuksen, TE-toimiston, Satakuntaliiton sekä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa. Tilanteessa on työllisyystoimien ohella tärkeää käynnistää myös elinkeinopoliittisia toimia, Marja Karvonen toteaa.

- YT-neuvottelujen lopputulokset määrittelevät tarkemmin Venatorilta irtisanottavien palvelu- ja lisäresurssitarpeet sekä jatkotoimet, mutta työvoimapalveluja pitää olla jo nyt tehostetusti tarjolla. Työvoiman kysyntä on jatkunut työmarkkinoilla edelleen hyvänä ja eri arvioiden mukaan tilanne jatkuu samankaltaisena lähitulevaisuudessakin. Tämä tarjoaa työllistymismahdollisuuksia monille Venatorilta irtisanottaville, Juhani Sundell kertoo.

Satakunnan TE-toimisto on nimennyt Venatorille yhteyshenkilöksi TE-toimiston muutosturvapalvelujen asiantuntijan, varautunut muihin henkilöstövarauksiin sekä valmistellut asiakasohjautumista.

- TE-toimiston palveluita tarjotaan nopeasti, aktiivisesti ja monipuolisesti. Kyseeseen voivat tulla mm. yrityspalvelut, työvoimakoulutus sekä  ammatinvalinta- ja uraohjauspalvelut. Työnhakijoiksi tulevien ammattitaidon ja osaamisen kehittämistarpeiden selvittämiseksi voidaan hyödyntää yrityksen tekemiä osaamiskartoituksia tai tehdä niitä erikseen, kertoo muutosturva-asiantuntija Juri Raikkerus Satakunnan TE-toimistosta.

- Porin alueen yrityksiä ja mahdollisten rekrytointiongelmien kanssa painivia työnantajia tullaan kartoittamaan ja kontaktoimaan  mahdollisuuksien mukaan,  jotta myös heidän tarpeensa huomioitaisiin ja saataisiin avoimet paikat täytetyksi. Yli maakuntarajojen meneviä muita rekrytointimahdollisuuksia ei unohdeta, vaan kaikki mahdolliset vaihtoehdot pyritään haarukoimaan ja tuomaan Venatorin henkilöstön tietoisuuteen, Juri Raikkerus toteaa.

Lisätiedot:

  • Johtaja Juhani Sundell, Satakunnan TE-toimisto,  puh. 0295 022 117
  • Muutosturva-asiantuntija Juri Raikkerus, Satakunnan TE-toimisto,  puh 0295 045 136
  • Ylijohtaja Marja Karvonen, Satakunnan ELY-keskus, puh 0295 022 111

 


Alueellista tietoa