Navigointivalikko
Tiedotteet 2018

Talvinopeusrajoitukset voimaan Lapissa 25.10. alkaen (Lappi)

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin siirrytään Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen alueella torstaista 25.10.2018 alkaen. Rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu.

Nopeusrajoituksia alentamalla parannetaan liikenneturvallisuutta vuodenaikana, jolloin sää- ja keliolosuhteet vaihtelevat ja onnettomuusriski kasvaa. Lapin ELY-keskus muistuttaa, että nopeusrajoitus ilmoittaa suurimman sallitun ajoneuvon nopeuden. Nopeus on kuitenkin sovitettava aina tien kunnon, kelin, näkyvyyden ja muiden liikenneolosuhteiden mukaan.

Lisäyksiä talvisatasiin

Muutoksena edelliseen kauteen jää valtatielle 21 välillä Kolari – Tapojärvi ja Sonkamuotka - Palojoensuu nopeusrajoitus 100 kilometriä tunnissa. Kyseisillä tieosilla on kesän 2018 aikana tietä levennetty ja päällystetty.

Kemi-Tornio – moottoritien suurin sallittu nopeusrajoitus 120 kilometriä tunnissa alennetaan 100 kilometriin tunnissa. Kemin kohdan moottoritien nopeusrajoitus 100 kilometriä tunnissa on voimassa myös talvikautena.

Kesärajoituksiin siirrytään maalis-/huhtikuun (2019) aikana.

LISÄTIETOJA: Yksikön päällikkö Juha Tapio, puh. 0295 037 260

                                                                                                                                             
LIITE: Kartta talvinopeusrajoituksista 2018-2019 (pdf, 1 Mt)


Alueellista tietoa