Navigointivalikko
Tiedotteet 2018

Savonlinnassa tarjolla työkaluja ohjausalan ammattilaisten arkeen (Etelä-Savo)

Itä-Suomen ohjauksen koulutuspäivillä Säveliä Saimaalta ohjaukseen 1.-2.11.2018 Savonlinnassa teemoina ovat työssä innostuminen ja työhyvinvointi sekä uudet ja luovat työkalut tulevaisuuden ohjauksessa. Päiville on ilmoittautunut 150 ohjausalan ammattilaista. Tilaisuuden järjestävät yhdessä Etelä-Savon ELY-keskus, eteläsavolaiset ohjaajat ja Itä-Suomen AVI kumppaneineen.

Työhyvinvointia ohjaajille

Torstaina 1.11. teemana on ohjaajien työhyvinvointi. Iltapäivä huipentuu vierailukohteisiin, joissa on luovaa tekemistä, liikettä keholle ja mielelle sekä ohjaustietämyksen kasvattamista. Sitä ennen Tanhuvaaran Urheiluopiston työhyvinvointipäällikkö Sami Piisilä tsemppaa osallistujia liikunnan ja ravinnon kannalta. Suomen hauskin tavis -finalisti ja freestyle-rap-artisti Sami Makkonen kertoo oman uratarinansa. Kulttuurintuottaja Pia Koponen inspiroi siirtymään kontrollista kontaktiin, suunnittelusta läsnäoloon ja hallinnasta sallintaan! Iltapäivällä työyhteisövalmentajat ja työnohjaajat Tarja Kyllönen ja Raija Kallioinen tarjoilevat näkökulmaa ihmisen kokoiseen tuottavuuteen.

Vinkkejä arjen ohjaustyöhön

Perjantaina 2.11. teemana ovat konkreettiset työkalut tulevaisuuden ohjaukseen. Näyttelijä Jani Toivola rajaa vapaa-aikaa ja työtä heti aamusta klo 9. Sen jälkeen uraohjaaja Sara Peltola ihmettelee puheenvuorossaan, mitä lisäarvoa verkossa ohjaaminen voi tuoda. Aamupäivällä osallistujat jakaantuvat työpajoihin, joiden yhteisiä teemoja ovat sähköiset työkalut, eri koulutusmuotojen omat teemat sekä katse tulevaisuuden ohjaukseen. Ennen puolta päivää kuullaan ennakointiasiantuntija Merja Toijoselta tulevaisuussignaaleja ohjaukseen.

Itä-Suomen Vuoden ohjus palkitaan

Perjantaina 2.11. klo 13.30 palkitaan Vuoden ohjus. Palkinnon saaja on ansioitunut, innostunut tai muuten huippu Itä-Suomessa työskentelevä ohjausalan ammattilainen.  Päivät huipentuvat Futuristi Niko Herlinin puheenvuoroon muutoskuntoisuudesta ja inhimillisestä lisäarvosta tulevaisuuden työelämässä.

Lisätietoja:

Johtava asiantuntija Tuija Toivakainen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 029 502 4220, tuija.toivakainen(at)ely-keskus.fi

Ohjaaja Sara Jakonen, Savonlinnan lyseon lukio, p. 044 417 4502, sara.jakonen(at)savonlinna.fi


Alueellista tietoa