Navigointivalikko
Tiedotteet 2018

Alskatintien (Mt 724) liikenne siirtyy kiertotielle, Vaasa (Pohjanmaa)

Alskatintien ja Palosaarentien nykyinen risteysalue suljetaan torstain ja perjantain välisenä yönä 1.-2.11.2018 2018 ja liikenne siirtyy Alskatintielle rakennetulle työnaikaiselle kiertotielle.

Samassa yhteydessä ajoyhteys Vetokannaksen suuntaan Palosaarentien kautta katkeaa ja korvaavana väylänä käytetään Alskatintien / Gerbyntien liittymää johon on rakennettu lisäkaista Gerbyntielle pohjoisen suunnasta kääntyville.

Palosaarentien risteyssillan rakentamisen aikana Alskatintien suuntainen kevytliikenne kulkee edelleen Alskatintien suuntaisesti mutta uusilla väylillä. Alskatintien poikittainen kevyenliikenteen kulku tapahtuu Peipposen alikulun tai Gerbyntien liittymän kautta.

Työnaikaiset kiertotiet ovat päällystettyjä ja Palosaarentien kohdan työnaikainen liittymä toimii liikennevalo-ohjauksella.

Vaasan kaupunki avaa Pohjolankadun liikenteelle samassa yhteydessä, jota Gerbyntien liikenne pystyy myös hyödyntämään.

Kiertotiejärjestelyt mahdollistavat Palosaarentien risteyssillan rakennustöiden aloittamisen. Järjestelyt ovat voimassa tämän hetken arvion mukaan kesään 2019 saakka, jonka jälkeen muuttuvista järjestelyistä tiedotetaan erikseen.

Liikennejärjestelyt on pyritty suunnittelemaan huolella, mutta todennäköisesti ne tulevat aiheuttamaan pientä viivettä matka-aikoihin erityisesti aamu- ja iltapäiväruuhkan aikana. Pyydämme tienkäyttäjiä varaamaan hieman aiempaa enemmän aikaa matkan tekoon. Seuraamme liikenteen sujuvuutta ja järjestelyjen toimivuutta ja tarvittaessa järjestelyjä muutetaan, mikäli tämä katsotaan tarpeelliseksi.

Toivomme tienkäyttäjiltä malttia työmaa-alueella liikuttaessa.

Lisätietoja:

  • Janne Ponsimaa, projektipäällikkö, ELY-keskus, puh. 0295 027 746
  • Jan-Ove Ingo, rakennuspäällikkö, Vaasan kaupunki, puh. 0400 692 007
  • Timo Kujanpää, projektipäällikkö, Skanska Infra Oy, puh. 050 544 7110

Liitteet:            


Alueellista tietoa