Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Yritysten kehittämispalvelut ovat suosittuja (ELY-keskus)

ELY-keskusten uusilla yritysten kehittämispalveluilla on suuri kysyntä, vaikka palvelut lanseerattiin vasta syyskuun alusta. Kuukaudessa analyysi- ja konsultointipalveluja on hakenut yli 220 yritystä. Palveluja tuottavat vastuuasiantuntijat ovat kiitelleet uutta toimintamallia. Myös kehittämispalveluille luotu Internet-sivusto on suosittu: sivuilla on kuukaudessa käyty melkein 48 000 kertaa ja käyttäjiä on ollut 4700.

Prosessi suoraviivainen, ei rönsyile

Näin sanoo yhden päivän liiketoiminnan perusanalyysin läpikäynyt yrittäjä Jyväskylästä. Yrittäjän mukaan analyysistä saa erinomaiset askelmerkit yrityksen kehittämiseen. Palvelun tuottanut vastuuasiantuntija kommentoi puolestaan, että Analyysi-palvelu on kompakti paketti ja luonnehtii asiantuntijan tehtävänä olevan asiakasyrityksen asioiden jäsentelyn ja priorisoinnin. Vastuuasiantuntija kiittelee myös palvelun tuottamiseen liittyviä lomakkeita ja raportointia. Entisiin palveluihin verrattuna byrokratia on vähentynyt huomattavasti ja raportit ovat selkeitä, hän sanoo.

Konsultointipalvelussa päätöksiä on tehty eniten markkinointiin ja asiakkuuksiin liittyen. Myös uudistaminen sekä tuottavuus ja talous -teemat ovat olleet kysyttyjä.

Kehittämispalvelujen internet-sivuilla kuukaudessa noin 4700 käyttäjää

Yritysten kehittämispalvelujen internet-sivuilla on kuukaudessa ollut huima määrä käyttäjiä. Lähes viiden tuhannen käyttäjän lisäksi sivuja on katseltu melkein 48 000 kertaa. Viikossa kävijämäärä sivulla on noin 1500.

Yritysten kehittämispalvelut pähkinänkuoressa

Yritysten kehittämispalveluilla tuetaan pk-yritysten uudistumista, kasvua, kehittymistä ja työllistämistä. Palveluilla myös autetaan pk-yrityksiä varautumaan erilaisiin muutos- ja murrostilanteisiin. Yritysten kehittämispalvelut muodostuvat liiketoiminnan analyysi-, konsultointi- ja koulutuspalveluista. Palvelut on tarkoitettu toimiville ja kehittämishaluisille pk-yrityksille. Yritykset voivat hakea palveluja ELY-keskuksista.

Lisätietoja:

  • neuvotteleva virkamies Anna-Liisa Heikkinen, työ- ja elinkeinoministeriö, sähköposti etunimi.sukunimi(at)tem.fi
  • hankepäällikkö Anna-Mari Jaanu, työ- ja elinkeinoministeriö, sähköposti etunimi.sukunimi(at)tem.fi
  • www.yritystenkehittamispalvelut.fi

Alueellista tietoa