Navigointivalikko
Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Ympäristö Nyt on avattu uudistettuna (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Ympäristö Nyt on lounaissuomalaisten yhteinen foorumi, jossa ympäristötavoitteet muuttuvat teoiksi. Palvelu välittää ajankohtaisia uutisia ja tapahtumia Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueelta.

Rakennamme yhdessä ympäristöarvoiltaan rikasta ja resurssiviisasta Lounais-Suomea

Ympäristö Nyt esittelee alueemme ympäristöohjelman viisi kehityspolkua kestävään tulevaisuuteen. Ympäristöohjelmaa toteuttavalla haasteareenalla alueen edelläkävijät - kunnat, yritykset ja muut yhteisöt - haastavat muita mukaan toteuttamaan konkreettisia ympäristötekoja: aurinkopaneeleja kiinteistöihin, työmatkaseteleitä ja pyöriä työntekijöille, lähikalaa suurkeittiöiden ruokalistoille, kaupunkipuistojen kehittämistä, metsäretkiä opettajille ja oppilaille, jne.

Me etsimme jatkuvasti malleja ja esimerkkejä ympäristöohjelmaa toteuttavista ratkaisuista, ja otamme mielellämme vastaan vinkkejä niistä. Kirjoitamme juttuja uusista haasteista ja niiden vastaanottajista. Twitter-tilimme on saanut jatkuvasti uusia innokkaita seuraajia. Kauttamme voi mainostaa ympäristöaiheisia tapahtumia.

Palveluun on koottu myös 25 tilastokuvaajaa, joiden avulla saamme tietoa lähiympäristömme tilasta, siihen vaikuttavista tekijöistä ja kehityksen suunnasta. Lisäksi ympäristökasvatuksella ja kulttuuriympäristöasioilla on omat teemasivunsa palvelussa.

Uudistetuilla Ympäristö Nyt -sivuilla tieto on entistä kiinnostavammin ja helpommin saatavilla. Käy tutustumassa! Tilaamalla Uutisviestin sähköpostiisi, pysyt entistä paremmin ajan tasalla. Seuraa myös Twitteriämme!

Ympäristön Nyt'in sisältöä ja ympäristöohjelman toteutusta koordinoi Varsinais-Suomen ELY-keskus.

Ympäristö Nyt on osa Lounaistieto -palveluportaalia

Lounaistieto.fi, joka avattiin 30. syyskuuta, kerää yhteen Lounais-Suomea koskevaa avointa dataa, karttoja ja tilastoja sekä teemapalveluja kuten Ympäristö Nyt.

Palvelusta löydät nyt:

  • 338 erilaista kartta-aineistoa, joista suurin osa on alueellemme täysin uniikkeja
  • yli 90 avointa tietovarantoa vapaaseen käyttöön
  • infografiikkaa ja analyyseja Varsinais-Suomen kehityksestä
  • ohjeita paikkatietojen hyödyntämiseen (Lounaispaikka)
  • kulttuuriympäristötietoa (Varsinais-Suomen maakuntamuseon informaatioportaalin avoimet rajapinnat)

Lounaistieto.fi palvelua kehitetään yhteistyössä lounaisen Suomen toimijoiden kanssa. Tulossa on vielä paljon muuta!

Lisätietoja:

ymparistonyt.fi
Merja Haliseva-Soila, 0295 022 863
Nina Myllykoski, 0295 022 768

lounaistieto.fi
Sanna Jokela, 040 766 4607


Alueellista tietoa