Navigointivalikko

Alueellista tietoa

Ymmärrä Suomea - uusi monikielinen opetusvideosarja suomalaisesta yhteiskunnasta julkaistu

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksessa (Uudenmaan ELY-keskus) toimiva valtakunnallinen Kotona Suomessa -hanke (ESR) on tuottanut maahanmuuttajille suunnatun seitsemänosaisen videosarjan.

Opetusvideot kertovat suomalaisen yhteiskunnan eri aiheista verotuksesta ihmisoikeuksiin. Opetusvideot on suunnattu Suomessa asuville aikuisille maahanmuuttajille, ja niitä on tarkoitus käyttää erilaisissa maahanmuuttajien koulutuksissa oppimateriaalina. Lisäksi videoita voi katsoa itsenäisesti.

Videot on toteutettu suomen ja ruotsin lisäksi kuudella kielellä: arabia, somali, englanti, venäjä, kurdi (kurmandzi) ja dari. Videot palvelevat myös heikosti lukevia ja kirjoittavia henkilöitä.

Monikieliset videot on katsottavissa Kotona Suomessa -hankkeen Youtube-kanavalla.

Videoiden tavoitteena on avata Suomea ja suomalaisen yhteiskunnan taustalla vaikuttavia arvoja, jotta maahanmuuttajille syntyisi parempi kokonaiskuva ja käsitys suomalaisen yhteiskunnan toiminnasta. Tarkoitus on lisätä ymmärrystä asioista, joita uusi maahantulija Suomessa kohtaa.

Videoissa kerrotaan muun muassa varhaiskasvatuksen ja koulutuksen roolista, naisten asemasta ja sen kehityksestä, työn teon merkityksestä suomalaisessa yhteiskunnassa sekä siitä, mitä verorahoilla kustannetaan. Lisäksi kerrotaan, millainen on keskivertosuomalainen. Yhden videon aiheena on kunniaan liittyvä väkivalta.

Videot on toteuttanut Stremia Oy.

Kotona Suomessa -hanke on aiemmin teettänyt Suomen historiasta kertovan opetusvideon "Hyvinvointia rakentamassa: Suomen ja Virtasten vuosisata"

 

Lisätietoa:
projektiasiantuntija
Laura Ruuskanen
laura.ruuskanen@ely-keskus.fi
p. 050 396 0257

Euroopan sosiaalirahaston logo.Kotona Suomessa logo.Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 logo.

TIEDOTTEET (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)